islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,4795
EURO
36,4287
ALTIN
2.955,56
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

2022 RAMAZAN AYINDA KÖRFEZ DRAMASININ ÖNE ÇIKAN ESERLERİ

2022 RAMAZAN AYINDA KÖRFEZ DRAMASININ ÖNE ÇIKAN ESERLERİ
20 Mart 2022 09:00
A+
A-

İç içe aile ilişkileri, gençlerden gelenek ve göreneklere karşı isyan, toplumun karşı karşıya olduğu krizler ve diğer toplumsal meseleler Körfez drama yapımcılarının her zaman önemsediği olgulardır. ve Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte birçok televizyon çalışması aile gerçekliğini izleyen, farklı sosyal grupları canlandıran ve Arap izleyicileri cezbeden Ramazan drama haritası üzerine yarışmaktadır..

Ailevi Zorluklar Ve Anlaşmazlıklar

” Gökdelen ” dizisinin dramatik çizgileri , eserin kahramanlarının yaşadığı aile sorunları etrafında döner. Aile üyeleri bu sorunları çözmek ve krizlerden çıkma çabaları içerisinde hayatlarında anlayış eksikliği ve nesiller arasındaki bakış açısı farklılıkları gibi birçok zorlukla karşı karşıya kalırlar.

Kuveytli Nouf Al-Mudhaf tarafından yazılan dizinin başrollerini Suad Abdullah, Shaima Ali, Kuwaiti Nour, Hussein Al-Mahdi, Abdul Aziz Safar, Talal Bassem, Yaqoub Abdullah ve Fahd Al-Abd Al-Mohsen paylaşıyor.

Körfez ailesini, özellikle Kuveyt ailesini konu edinen Körfez dizisi “ Abdel Hamid Hafız’ın Ailesi ”ndeki, yetmişli yıllardan seksenli ve doksanlı yıllara kadar farklı zaman dilimlerinde Abdülhamid’in ailesi, eşi ve çocuklarıyla aile içinde gerçekleşen olaylar etrafında dönüyor..

“Abdel Hamid Hafız’in Ailesi” dizisi Maryam Nasir tarafından yazıldı ve Saud Bouabid tarafından yönetildi. Samah, Fouad Ali, Haya Abdel Salam, Ali Al Husseini ve Abdel Aziz Behbehani de dizideki rolleri paylaşmaktadır.

Ayrıca aile şirketi arasında, kontrolcü bir anne, şefkatli bir büyükanne ve yetenekli bir jinekologun özel kanunları olan bir evde yaşadıkları “el-Heram Sokağından ” dizisi de yer alıyor. Rolleri ise Hoda Hussein, Khaled el-Beriki, Nour Al-Ghandour, Laila Abdullah, Maram, Ahmed Iraj, Abdel Mohsen Al-Qaffas ve Lulwa Al-Mulla ve Muthanna Sobah  paylaşmaktadır.

Çalışma, tüm aile bir evde yaşadığı ve hastanede sağlık sektöründe çalıştıkları için çocukları, eşleri ve çocukları üzerindeki annenin velayetini vurgulamaktadır ve bu nedenle ne işte ne de ailede herhangi bir mahremiyetleri yoktur.

Aynı anda hem trajik hem de komik bir biçimde , kendisini etrafındakiler için sempati merkezi yapan bir ruh halinden muzdarip bir kızın etrafında dönen ” Bebek ” dizisi, herkes tarafından sevildiği için gösteriliyor. Yönetmen ve yazar, yaşadığı popüler bölgenin ailelerini ve aileleri arasındaki sevgi ve bağış değerlerini eser aracılığıyla yansıtır. Popülerlik, asil toplumsal değerler ve toplumda kök salmış gelenekler. Aynı şekilde yönetmen birçok durumda sembolizme de başvururmaktadır.

Aynı zamanda, komşuların birbirlerine olan ilgileri ve etraflarındakilere yardım etme müdahaleleri ve diğer otantik gelenekler gibi mahallenin popüler kültürünü de yansıtır.

Ahmed Al-Awdi tarafından yazılan ve Mohamed Samir tarafından yönetilen Shajoun Al-Hajri, Bashar Al-Shatti ve Lamia Tariq’in başrollerini paylaştığı bir dizidir.

Eserin kahramanı Shojoun Al-Hajri’ye yaptığı basın açıklamasında, somutlaştırdığı “Bebek” karakterinin, birçok kişiye benzediği için aşk, dürüstlük ve insanlarda çocukluk olduğu için insani çelişkileri temsil ettiğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.