islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2921
EURO
37,0006
ALTIN
3.014,48
BIST
8.738,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

300 Binden Fazla Lübnanlı Geceyi Sokaklarda Geçirdi

300 Binden Fazla Lübnanlı Geceyi Sokaklarda Geçirdi
1 Ekim 2024 12:25
A+
A-

300 Binden Fazla Lübnanlı Geceyi Sokaklarda Geçirdi

Kuzey Okları Operasyonu Başladı
İsrail, “Kuzey Okları” adı verilen kara harekatı kapsamında Lübnan’ın güney bölgelerine yönelik kapsamlı saldırılar başlattı. İsrail ordusuna ait zırhlı araçlar, Lübnan sınırını geçerek Mercayun Ovası, Ebl el-Saki, Hiyam ve Kefr Kila bölgelerine top atışları düzenledi. Aynı zamanda İsrail hava kuvvetleri, Beyrut şehir merkezini bombalayarak bölgedeki sivil altyapıya büyük zarar verdi. Lübnan ordusunun, Siyonist işgalcilerin saldırılarına karşı pozisyonlarını geri çektiği iddia ediliyor. Bölgedeki halk, gece boyunca süren bombardımanlardan dolayı büyük bir korku içinde yaşıyor.

Siviller İçin Uyarı Yapıldı
İsrail, özellikle Beyrut’un güney bölgelerindeki sivilleri hedef alarak tahliye çağrısı yaptı. Leyleki, Haret Hreik ve Borj El Brajneh bölgelerinde yaşayan siviller, Hizbullah’ın tesislerine yakın oldukları gerekçesiyle binaları terk etmeleri yönünde uyarıldı. Bildiride, halkın güvenliği için binalardan en az 500 metre uzaklaşmaları gerektiği belirtildi. Ancak siviller, bu uyarıların bombardımanları haklı çıkarmaya yönelik olduğunu ifade ediyor.

ABD’den Açıklama: Bilgilendirildik
İsrail’in Lübnan’a yönelik kara harekatı, uluslararası arenada büyük yankı uyandırdı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail’in operasyonuyla ilgili bilgilendirildiklerini söyledi. İsrail’in Hizbullah altyapısına yönelik sınırlı operasyonlar düzenlediğini belirten Miller, her iki tarafın da ateşkese yanaşması gerektiğini vurguladı. Ancak ABD’nin bu açıklamaları, İsrail’in saldırılarına yönelik ciddi bir yaptırım veya baskı içermemesi nedeniyle eleştiriliyor.

300 Binden Fazla Lübnanlı Sokaklarda
İsrail’in Güney Lübnan’a ve Beyrut’a yönelik saldırıları sonucu, binlerce insan evlerini terk etmek zorunda kaldı. Hava saldırılarından kaçarak evsiz kalan Lübnanlıların sayısı 300 bini aştı. Geceyi sokaklarda geçiren aileler, bombalamaların durmaması nedeniyle güvenli bir yer bulmakta zorlanıyor. Özellikle çocuklar ve kadınlar, savaşın ortasında büyük bir insani krizle karşı karşıya kalmış durumda.

Lübnan’daki Kayıplar Artıyor
İsrail’in başlattığı kara harekatı ve hava saldırıları sonucunda, Lübnan’da yaşanan can kayıpları her geçen gün artıyor. Lübnan yetkililerine göre, İsrail’in başlattığı saldırılar sonucunda ölü sayısı 136’ya yükseldi. Bu sayının artacağı öngörülürken, uluslararası toplumdan henüz ciddi bir müdahale gelmedi. Bölgedeki insani kriz, savaşın acımasız yüzünü bir kez daha gözler önüne seriyor.

Sonuç Olarak
İsrail’in Lübnan’a yönelik başlattığı kara harekatı, bölgeyi büyük bir insani krize sürüklüyor. Yüz binlerce insan, evlerini terk ederek sokaklarda hayatta kalmaya çalışıyor. Uluslararası toplumun bu duruma karşı sessiz kalması, bölgedeki zulmün daha da artmasına neden oluyor…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.