islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,4768
EURO
36,3253
ALTIN
2.957,23
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

Anayasa Mahkemesi Son Noktayı Koydu! Çalışan Vatandaşlar İçin ‘Whatsapp’ Kararı

Anayasa Mahkemesi Son Noktayı Koydu! Çalışan Vatandaşlar İçin ‘Whatsapp’ Kararı
16 Kasım 2022 10:51
A+
A-

Bazı durumlarda çalışma hayatında ortaya çıkan sorunlar ancak yargı sistemi ile çözülebilmektedir. Bu bağlamda, tüm çalışanlar ve tüm işverenler hakkında daha önce alınan kararlar, diğer sorunların çözümüne de ışık tutmaktadır. Son olarak Anayasa Mahkemesi, şirket tarafından sağlanan telefona mesaj göndererek iş sözleşmesi feshedilen çalışanın ifadesinin, çalışanın iletişim özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi.

İŞ AKDİNİ FESHETTİ

Dünya haberinde, bir şirket çalışanı, bir meslektaşıyla yaptığı telefon görüşmesinde şirket çalışanları hakkında hakaret ve hakaret içeren mesajlar bulunduğu için işine son verdi. Mahkemeye hitaben Real, telefondaki mesajların kişilik haklarıyla korunduğu iddiasıyla iş sözleşmesinin feshine itiraz etti. Bunun yerine mahkeme itirazı reddetti ve şirketin telefonu yalnızca iş amaçlı kullandığını belirtti. Bunun üzerine Fırat Gerçek, Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

GİZLİLİK VE İLETİŞİM HAKLARININ SINIRLANDIRILMASI

sayılı başvuruyu inceleyen Anayasa Mahkemesi raportörü, işverenin işin etkin yürütülmesi, bilgi akışının kontrolü gibi haklı nedenlerle işçilere tanınan iletişim araçlarını tanıma hakkına sahip olduğunu ancak bunun yetki, haklı sebeplerle çalışanlara verilen iletişim araçları ile sınırlıdır. çalışmaların yürütülmesi ile sınırlıdır. Raporda, işverenin yalnızca mülkiyet nedeniyle sahip olduğu iletişim araçlarını izleme ve kontrol etme konusunda mutlak ve sınırsız yetkiye sahip olduğunu kabul ederek, demokratik bir toplumda temel hak ve özgürlüklere de saygı gösterilmesi gerektiği belirtildi. işyerinde.

Sayılı ihlale ilişkin karar veren Anayasa Mahkemesi, başvuranın özel hayata saygı hakkı ve iletişim özgürlüğünün ihlal edildiği yönündeki görüşüne dayanarak, başvuranın tazminat talebini reddetmiştir.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.