Fransa’da başta başkent Paris ve çevresi olmak üzere birçok bölgede çiftçilerin traktörleri ile yaptıkları eylemler devam ediyor. Le Monde’un haberine göre, Paris’in giriş-çıkışındaki güzergahlarda traktörleri ile yolları kapatan çiftçiler, hükümetten taleplerine yönelik etkili adımlar gelinceye kadar eylemlerini sürdüreceğini bildirdi. Ülkede dün erken saatlerde başlayan eylemler, gece boyu sürdü. Ayrıca çok sayıda çiftçi soğuk havaya rağmen geceyi traktöründe geçirdi.
Fransa’nın başkenti Paris ve çevresinde, çiftçiler eylemlerine devam ediyor. Traktörleriyle yolları kapatan bu çiftçiler, hükümetten taleplerine yanıt bekliyor. Le Monde haberine göre, bu eylemler, Paris’in giriş ve çıkışlarını etkiliyor. Çiftçilerin bu adımları, tarım politikaları üzerine ciddi soru işaretleri yaratıyor. Eylemler, hükümetin dikkatini çekmeyi başarıyor.
Çiftçiler, soğuk hava koşullarına rağmen traktörlerinde kalıyorlar. Sosyal medyada yayılan görüntüler, çiftçilerin zorlu mücadelesini gözler önüne seriyor. Polis kaynaklarına göre, ülke genelinde 10 bine yakın çiftçi eyleme katılarak toplumsal dayanışmanın ve kararlılığın gösterdi.
Çiftçilerin eylemleri, başlıca ulaşım yollarını da etkiliyor. A1, A5a, A6 gibi önemli otoyollar trafiğe kapatıldı. Bu durum, başkentin ekonomik ve sosyal hayatını olumsuz etkiliyor. Eylemler, hem yerel halkı hem de hükümeti zorlayan bir durum oluşturdu.
Fransa‘nın yanı sıra, Almanya, İspanya, Hollanda gibi birçok AB ülkesinde benzer çiftçi eylemleri baş göstermeye başladı. Bu eylemler, Avrupa Birliği’nin tarım politikaları ve çevresel hedeflerine yönelik eleştirileri içeriyor. Çiftçiler, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın etkileri ve yüksek enerji maliyetlerine dikkat çekmekte. Ayrıca bu, Avrupa genelinde bir tarım krizinin işaretleri olarak meydana geldi.
Bu eylemler, tarım sektörünün geleceğini şekillendirecek politikaların önemini vurguluyor. FNSEA Başkanı Arnaud Rousseau’nun açıklamaları, hükümetle devam eden müzakerelere neden oldu. Çiftçiler, gelecekteki tarım uygulamalarını ve politikalarını etkileme potansiyeline sahip.
Çiftçilerin eleştirdiği konular arasında Birliğin tarım politikaları, doğa restorasyon hedefleri, desteklemelerdeki kesintiler, Rusya-Ukrayna Savaşı sonucunda ortaya çıkan yüksek enerji, yakıt ve gübre maliyetleri, Ukrayna’dan gelen ucuz tahıl ürünleri ve su tasarruf tedbirleri yer alıyor.
MİRATHABER.COM – YOUTUBE