islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2917
EURO
37,0081
ALTIN
3.013,05
BIST
8.729,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Hollanda’da Devlet Memurlarından İsrail ve Hükümeti Protesto

Hollanda’da Devlet Memurlarından İsrail ve Hükümeti Protesto
9 Haziran 2024 13:00
A+
A-

Hollanda’da Devlet Memurlarından İsrail ve Hükümeti Protesto: 6 Aylık Eylem Sürüyor

Dışişleri Bakanlığı Önünde Oturma Eylemi

Hollanda’da devlet memurları, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını protesto etmek için 6 aydır oturma eylemi düzenliyor. Her perşembe öğle molasında Dışişleri Bakanlığı binası önünde toplanıyorlar. Memurlar, hükümetin İsrail’e karşı tutumunu eleştiriyor ve Gazze’de bir an evvel ateşkes sağlanmasını talep ediyor.

Protestolarda, “Memurlar ateşkes istiyor”, “Eski memurlar adalet ve barıştan yana”, “Memurlar soykırıma karşı”, “Özgür Filistin” ve “Anayasaya bağlılık yemini” yazılı dövizler taşıyorlar. Eylemler, farklı bakanlıklarda çalışan memurlar tarafından organize ediliyor.

Eyleme Destek Verenler

Bu eylemlere sadece memurlar değil, bazı eski büyükelçiler, sağlık çalışanları ve avukatlar da katılıyor. Her hafta düzenlenen bu eylemler, toplumun geniş kesimlerinden destek görüyor. Katılımcılar, İsrail’in Gazze’de işlediği savaş suçlarına ve Hollanda hükümetinin bu duruma sessiz kalmasına tepki gösteriyor.

Memurlar, eylemleriyle hükümeti, uluslararası hukuku korumaya ve Anayasa’nın 90. maddesine uymaya çağırıyor. Eski büyükelçiler, sağlık çalışanları ve avukatlar da bu çağrıya destek veriyor.

Diebrichje Brands’ın Açıklamaları

Her hafta eyleme katılan devlet memuru Diebrichje Brands, İsrail’in savaş suçu işlediğini ve Hollanda hükümetinin buna sessiz kaldığını belirtti. Brands, “Hükümeti, Hollanda’nın uluslararası hukuk düzenini koruması için çaba göstermesi gerektiğini açıkça belirten Anayasa’nın 90. maddesine uymaya çağırıyoruz,” dedi.

Brands, Gazze’de gördükleri insan hakları ihlallerini anlattı. Üniversitelerin, hastanelerin ve evlerin bombalanmasının ciddi savaş suçları olduğunu söyledi. Hollanda’nın buna karşı sesini duyurması gerektiğini vurguladı.

Anayasaya Bağlılık Yemini

Devlet memurları, göreve başladıklarında anayasaya yemin ettiklerini ve bu yemine sadık kaldıklarını ifade ediyor. Brands, “Biz memurlar olarak göreve başladığımızda anayasaya yemin ettik ve söz verdik. Bunu ciddiye alıyoruz. Burada durmayı gerçekten görevimiz ve sorumluluğumuz olarak görüyoruz,” dedi.

Eylemlerinin görev ve sorumluluklarının bir parçası olduğunu belirten Brands, “Sesimiz duyulana kadar bunu yapmaya devam edeceğiz,” diye konuştu. Memurlar, hükümetin sessiz kalmasının büyük bir skandal olduğunu düşünüyor ve bu sessizliğin sona erdirilmesi gerektiğini savunuyor.

Gazze’de Yaşananların “Korkunç” Olduğu Vurgusu

Brands, Gazze’de yaşananların “korkunç” olduğunu vurguladı ve bu savaşın ve soykırımın hemen durdurulması gerektiğini söyledi. Hollanda’nın sessiz kalmasının büyük bir skandal olduğunu belirtti. “Bu savaş ve soykırım hemen durdurulmalı. Hollanda buna karşı ses çıkarmadığı sürece zerre kadar değeri yok,” ifadelerini kullandı.

Memurlar, protestolarıyla Gazze’deki insan hakları ihlallerine dikkat çekiyor ve hükümetin tutumunu değiştirmesi için baskı yapıyor. Bu eylemler, Hollanda’da geniş bir yankı uyandırıyor ve birçok kesimden destek alıyor.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM