Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul Valiliği, şehir genelinde alınacak tedbirleri ve görevlendirilecek personel sayısını açıkladı. Bu yıl 284 bin 328 personel, bayram süresince İstanbul’un güvenliği ve huzuru için çalışacak.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı süresince şehrin dört bir yanında güvenliği sağlamak amacıyla geniş çaplı tedbirler alacak. Bu kapsamda 45.126 Asayiş Ekibi, 8.622 Trafik Ekibi ve 4.716 motorize unsurdan oluşan toplam 58.464 araç ve 284.328 personel görev yapacak. Özellikle bayram tatili boyunca artan nüfus hareketliliği göz önünde bulundurularak, emniyet güçlerinin 24 saat boyunca devriye gezmesi ve denetimler gerçekleştirmesi planlanıyor.
İl Jandarma Komutanlığı da bayram süresince önemli bir görev üstlenecek. Trafik ve asayiş hizmetleri için 198 tim ve 1.550 personel 24 saat esasına göre çalışacak. Toplamda ise 1.984 tim ve 10.826 personel, İstanbul’un güvenliği için sahada olacak.
Sahil Güvenlik Komutanlığı, İstanbul Boğazı ve çevresindeki deniz güvenliğini sağlamak amacıyla önemli tedbirler alıyor. Çatalca’dan Şile’ye, Silivri’den Tuzla’ya kadar uzanan sahil hattında ve İstanbul Boğazı’nda 4 özel dalış timi, 27 yüzer unsur, 23 kara timi, 2 mobil radar ve 1 helikopter görev yapacak. Toplamda 57 araç ve 370 personel denizlerde meydana gelebilecek olaylara karşı hazır bulunacak.
Ayrıca, bayram süresince İstanbul Boğazı’nda gürültü kirliliğine karşı 9 noktada denetim gerçekleştirilecek. Bu denetimlerin amacı, bayram süresince deniz trafiğinin düzenli ve güvenli bir şekilde sürdürülmesini sağlamaktır.
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bayram öncesinde ve süresince kurbanlık hayvanların sağlık ve belge denetimlerini titizlikle sürdürüyor. 13 Mayıs 2024 tarihinden bu yana yapılan bu denetimler, hayvanların sağlıklı ve güvenli bir şekilde İstanbul’a giriş yapmasını sağlıyor.
Trakya Bölgesi’nin Şap Hastalığı’ndan arilik statüsünün korunması amacıyla özel tedbirler alınmıştır. Anadolu yakasından kurban satın alan vatandaşların gerekli şartları taşımayan hayvanları Avrupa yakasına geçirmelerine izin verilmeyecektir. Bu denetimler sayesinde vatandaşlarımızın sağlıklı ve hijyenik koşullarda kurban ibadetlerini yerine getirmeleri sağlanacaktır.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, bayram süresince çevresel sorunların önüne geçmek için geniş çaplı denetimler yapacaktır. Müftülükler tarafından belirlenen özel kurban kesim ve satış yerleri ile büyükşehir ve ilçe belediyelerine ait kesim ve satış yerleri yoğun bir şekilde denetlenecek.
Bu denetimlerin amacı, kurban kesim yerlerinin hijyenik ve düzenli bir şekilde faaliyet göstermesini sağlamaktır. Ayrıca, atık yönetimi ve su yönetiminin doğru şekilde yapılması, su kaynakları ve toprağın kirletilmesinin önlenmesi de hedeflenmektedir.
Kurban Bayramı süresince belirlenen standartlara uymadan kesim yapan veya atıklarını gerekli önlemleri almadan toprağa veren kişi ve kuruluşlara ciddi para cezaları uygulanacaktır. Kurum ve kuruluşlara 464.585 TL, şahıslara ise 11.540 TL idari para cezası verilecektir. Ayrıca, umuma açık yerlerde çevreyi kirletenlere 4.810 TL idari para cezası uygulanacaktır.
MİRATHABER.COM -YOUTUBE-