islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2917
EURO
37,0081
ALTIN
3.013,05
BIST
8.729,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Almanya’nın Gazze’deki Soykırıma Silah Desteği

Almanya’nın Gazze’deki Soykırıma Silah Desteği
5 Temmuz 2024 10:47
A+
A-

Almanya’nın Gazze’deki Soykırıma Silah Desteği: Bir Suç Ortaklığı Hikayesi

Almanya’nın İsrail’e silah desteği, Gazze’deki katliamlara katkıda bulunuyor. Berlin yönetimi, hukuki baskılara rağmen desteğini sürdürüyor. Gazze’deki tarım ve hayvancılık, İsrail saldırılarıyla yok edildi. Almanya’nın bu süreçteki rolü, Gazze’deki soykırımı desteklemekle suçlanıyor.

Almanya’nın Gazze’deki Rolü

Almanya, Gazze’deki soykırımda önemli bir rol oynuyor. İsrail’e en çok silah gönderen ikinci ülke olan Almanya, bu desteği gururla sürdürüyor. Başbakan Scholz ve Dışişleri Bakanı Baerbock, İsrail’e tam destek verdiklerini açıkça belirtti. Almanya, 7 Ekim’den sonra İsrail’e silah yardımını artırdı. Bu dönemde Berlin, İsrail bayraklarıyla donatıldı. Alman liderler, İsrail’e bağlılıklarını sık sık dile getirdiler.

UAD’de Suç Ortağı Olarak Yargılandı

Güney Afrika Cumhuriyeti ve Nikaragua, Almanya’ya karşı Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açtı. Bu davalar, Almanya’nın İsrail’e silah desteği nedeniyle açıldı. Mahkeme, Almanya’yı doğrudan suçlu ilan etmese de “silah sevkiyatı yapan devletlerin sorumlu tutulabileceği” belirtildi. Nikaragua, Almanya’nın İsrail’e sağladığı silahlarla suç ortağı olduğunu iddia etti. Ancak Almanya, hukuki baskılara rağmen desteğini sürdürdü.

Alman Silahları Gazze’de Can Alıyor

Alman yapımı silahlar Gazze’de kullanılıyor. İsrail ordusu, Alman savaş gemileri ve roketatarlarıyla Gazze’yi bombalıyor. Merkava tankları, Alman dizel motorlarla çalışıyor. Almanya, İsrail’e konvansiyonel silahların yüzde 47’sini sağlıyor. 2003’ten beri 3,3 milyar avro değerinde silah ihracatı yaptı. 7 Ekim ile 2 Kasım arasında 185 ihracat izni onaylandı. Almanya, İsrail’e desteğini sürdürmeye devam ediyor.

Sarsılmaz Bağlılık

Alman hükümeti, İsrail’e desteğini sürekli vurguluyor. Scholz, İsrail’i demokratik bir devlet olarak tanımlıyor. Baerbock, İsrail’i her ihtiyacı olan şeyle destekleyeceklerini belirtti. Almanya, İsrail’in ihtiyaç duyduğu her şeyi sağlamaya hazır. Bu bağlılık, Almanya’nın Gazze’deki katliamlara sessiz kalmasına neden oluyor. Alman liderler, İsrail’e olan bağlılıklarını sık sık dile getiriyor.

İşgalci Gıda Kaynaklarını Kuruttu

Gazze’deki tarım arazileri ve balıkçılık, İsrail saldırılarıyla yok edildi. Zeytin, çilek, narenciye ve hurma hasadı yapılamadı. Uydu görüntüleri, tarım arazilerinin yarısından fazlasının zarar gördüğünü gösteriyor. Balıkçılık, İsrail’in izin verdiği alanla sınırlı kaldı. 4 bin balıkçı, balık avlayamıyor. Ahırlar ve çiftlikler, İsrail saldırılarıyla yerle bir oldu. Gazze’deki tarım ve hayvancılık, büyük zarar gördü. Bu, Filistinlilerin açlığa mahkum edilmesine yol açtı.

MİRATYOUTUBE 

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.