islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2921
EURO
37,0006
ALTIN
3.014,48
BIST
8.738,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

New York’ta “Ömür Boyu Filistin” Gösterisine Polisin Sert Müdahalesi

New York’ta “Ömür Boyu Filistin” Gösterisine Polisin Sert Müdahalesi
5 Temmuz 2024 12:00
A+
A-

New York’ta “Ömür Boyu Filistin” Gösterisi: Polis Müdahalesi ve Gözaltılar

Gösterinin Amacı ve Katılımcılar

New York’ta “Ömür Boyu Filistin” adıyla düzenlenen gösteri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla gerçekleştirildi. Katılımcılar, Gazze’de yaşanan insanlık dışı saldırılara dikkat çekmek için toplandılar. Gösteriye katılanlar, Filistin halkına destek vermek ve dünya kamuoyunu bilgilendirmek istediler. New York’un farklı bölgelerinden gelen protestocular, ellerinde pankartlar ve Filistin bayrakları taşıdı. Bu barışçıl gösteri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınamak için organize edildi.

Protesto Sırasında Yaşananlar

Protesto sırasında, göstericiler Filistin lehine sloganlar attılar ve Gazze’deki insanlık suçlarına dikkat çektiler. Ancak, Amerikan polisinin müdahalesi gösterinin barışçıl havasını bozdu. Polis, protestoculara sert müdahalede bulundu ve gösteriyi dağıtmaya çalıştı. Bu müdahale sırasında bazı göstericiler yere sürüklendi. Plastik kelepçeler kullanılarak gözaltına alınan protestocular, polis şiddetiyle karşı karşıya kaldılar.

Yaralanmalar ve Polis Şiddeti

Polisin müdahalesi sırasında bazı göstericilerin yaralandığı görüldü. Yerde sürüklenen ve plastik kelepçelerle bağlanan protestocular, polisin sert tutumuyla karşılaştılar. Yaralanan göstericilere ilk müdahale, gösteri alanında bulunan gönüllü sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Yaralananların çoğu, polis müdahalesi sırasında darp edilen göstericilerdi. Bu durum, Amerikan polisinin göstericilere karşı orantısız güç kullandığını bir kez daha gözler önüne serdi. Protesto sırasında yaşanan polis şiddeti, medyada geniş yankı buldu.

Göstericilerin Tepkileri ve Talepleri

Göstericiler, polisin sert müdahalesine rağmen protestolarını sürdürdüler. “Ömür Boyu Filistin” hareketi üyeleri, Filistin halkına destek vermekten vazgeçmeyeceklerini belirttiler. Göstericiler, Gazze’deki saldırıların durdurulmasını ve Filistin halkının özgürlüğüne kavuşmasını talep ettiler. Ayrıca, Amerikan hükümetine İsrail’e verdiği desteği kesmesi çağrısında bulundular. Protestocular, dünya kamuoyunun dikkatini Gazze’deki insanlık dışı saldırılara çekmeye çalıştılar. Bu talepler, gösterinin ana temalarını oluşturdu.

Uluslararası Tepkiler ve Medya

New York’ta gerçekleşen “Ömür Boyu Filistin” gösterisi, uluslararası medyada geniş yer buldu. Birçok haber ajansı, göstericilere yönelik polis müdahalesini kınayan haberler yayınladı. Filistin davasına destek vermek isteyen birçok insanın, bir dayanışma örneği olarak ortaya koyduğu bu protestonun ABD polisi tarafından dağıtılması, tepkiyle karşılandı..

Gösteriler, Gazze’deki insanlık suçlarına dikkat çekmek için düzenlenmişti. Ancak, Amerikan polisinin sert müdahalesi, barışçıl protestoları şiddete dönüştürdü. Yaralanan göstericiler ve gözaltılar, polis şiddetini bir kez daha gözler önüne serdi. Göstericilerin talepleri, Filistin halkının özgürlüğü ve barış çağrısıydı. Uluslararası medya, bu gösteriyi ve polis müdahalesini yakından takip etti.

HABER YORUM

İşte size özgürlükler ülkesi Amerika’dan bir örnek…

Kızılderilileri topraklarını işgal eden ve onları katleden bu özgürlükler ülkesi, Şimdi de Filistin topraklarında İşgalci olan Siyonistleri destekliyor ve onlara her türlü yardımı yapıyor…

1960’lı yıllara kadar, zencileri ikinci sınıf gören ve otobüslerde yerlerini beyaz ırktan  ayıran Amerika, özgürlükler ülkesi öyle mi?

Daha düne kadar insanları köle gibi alıp satan, sonrasında da medeniyet adı altında “Kölelik düzenini” kurarak bütün dünyayı sömüren ABD, özgürlükler ülkesi öyle mi?

Filistin meselesine sahip çıkmak  adına ve İsrail’in aleyhine yapılan bir gösteriye orantısız güç kullanarak müdahale etmek, acizliğin ve korkaklığın bir göstergesidir… Aynı zamanda da Amerika’nın, özgürlükler ülkesi olamadığının en büyük ispatıdır…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.