islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,1698
EURO
37,0744
ALTIN
2.977,74
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

HÜDA PAR’dan İzmir Belediyesi’ne Tel Aviv Soru Önergesi

HÜDA PAR’dan İzmir Belediyesi’ne Tel Aviv Soru Önergesi
25 Temmuz 2024 15:30
A+
A-

HÜDA PAR’dan İzmir Belediyesi’ne Soru Önergesi: Siyonist Rejimle Kardeşlik Anlaşması Gözden Geçirilecek mi?

HÜDA PAR, Tel Aviv Belediyesi ile “kardeş belediye” olmaya devam eden İzmir Belediyesi hakkında meclise soru önergesi verdi. İzmir’in, Siyonist rejimin belediyeleri ile yaptığı kardeşlik anlaşmalarının iptali gündemde.

Kardeş Belediye Anlaşmalarının Geçmişi

Tel Aviv Belediyesi ile İzmir Belediyesi arasındaki kardeş şehir anlaşması, 1990’ların başında imzalandı. Bu anlaşma, kültürel ve ekonomik iş birliğini artırmayı amaçlıyordu. Ancak, Filistin halkına yapılan zulümler ve Gazze saldırıları sonrası bu tür anlaşmalar eleştirilmeye başlandı. İzmir Belediyesi’nin, Tel Aviv Belediyesi ile kardeş şehir olma durumu, Filistin destekçisi gruplar tarafından sıkça eleştiriliyor.

HÜDA PAR’ın Soru Önergesi

HÜDA PAR’ın meclise sunduğu soru önergesinde, İzmir Belediyesi’nin Tel Aviv Belediyesi ile kardeş şehir olmasının sorgulanması isteniyor. Önergede şu sorular yer aldı:

  • Siyonist rejimin belediyelerini kardeş ilan eden başka belediyelerimiz var mı?
  • Bu belediyeler hakkında işlem başlatılıp, protokollerin iptali sağlanacak mı?

Bu sorular, özellikle Filistin halkına destek veren kesimler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. HÜDA PAR, İzmir Belediyesi’nin Tel Aviv ile olan ilişkisini sonlandırmasını talep ediyor.

Belediyelerin Kardeş Şehir Protokolleri

Türkiye’de birçok belediye, uluslararası iş birliklerini güçlendirmek adına farklı ülkelerin şehirleri ile kardeş şehir anlaşmaları yapıyor. Ancak, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları nedeniyle Tel Aviv ile yapılan bu tür anlaşmalar tartışma konusu. İzmir dışında, bazı diğer Türk belediyelerinin de İsrail’in şehirleri ile kardeşlik protokolleri bulunuyor. HÜDA PAR’ın önergesi, bu belediyelerin durumunu da gündeme getirdi.

Protokollerin İptali ve Hukuki Süreç

HÜDA PAR’ın talebi doğrultusunda, kardeş şehir protokollerinin iptali gündeme gelebilir. Ancak, bu süreç hukuki ve diplomatik birçok engeli içeriyor. Belediye meclislerinde alınacak kararlarla bu tür protokollerin iptali mümkün. İzmir Belediyesi’nin, HÜDA PAR’ın önergesine nasıl yanıt vereceği merakla bekleniyor. Protokollerin iptali için meclis onayı gerekebilir ve bu durum uzun bir süreci kapsayabilir.

Filistin’e Destek ve Tepkiler

İzmir Belediyesi’nin Tel Aviv ile olan kardeşlik anlaşması, Filistin destekçisi gruplar ve insan hakları savunucuları tarafından yoğun eleştiriler alıyor. HÜDA PAR’ın soru önergesi, bu eleştirileri bir kez daha gündeme taşıdı. Birçok sivil toplum kuruluşu, belediyelerin İsrail ile olan anlaşmalarını iptal etmelerini istiyor. Filistin halkına destek olmak adına bu tür anlaşmaların sonlandırılması çağrıları sıklaşıyor.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.