islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,4768
EURO
36,3253
ALTIN
2.957,23
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

Elimizdeki Tehlike

Elimizdeki Tehlike

Elimizdeki Tehlike

Şüphesiz 2019 yılının en ürkütücü olaylarından biri Yeni Zelanda da yaşanan cami katliamıydı. Katliamı yaşanan birçok katliamdan farklı kılan yanı caninin her anı sosyal medyadan canlı paylaşmasıydı. Aslında yalnızca bu da değil, paylaşılan canlı yayın görüntüleri tamamen bir internet oyunu tasarımındaydı.

Caninin doğum tarihine bakıldığı zamansa, tamamıyla internet oyunlarıyla büyümüş bir genç olduğu anlaşılıyor. İşte ebeveynlerin durup düşünmesi gereken konu tam olarak ta bu tehlike.

Maalesef ki günümüz çocukları için en büyük tehdit dijital oyunlar. Bu oyunlar, yaşı ve gelişimi gereği hayali arkadaşlara, kahramanlara bağlanan, ayrıca kendine rol model arayıp bu modeli taklide çalışan çocuklarımız için çok çekiciler. Özgüvenleri gelişim aşamasında olan, babasıyla bilek güreşinde bile yenilgiyi kabullenemeyen çocuklarımız bu oyunlarla da güç savaşına girmeye başlıyor. Oyunlar ise bol bol kazandırarak çocuğu daha fazla kendi dünyasına çekiveriyor.

Peki, çocuk kazanmak için ne mi yapıyor?

Öldürüyor, öldürüyor, öldürüyor.

Öldürdükçe başarıyor, kazanıyor.  Ekranda ki görüntüler beynine kazınıyor.  Nihayetinde yetişkinlerin bakmaya cesaret edemediği görüntüler çocuklar için normalleşiyor.

Normalleştirmek ve alıştırmak ise eğitimin büyük anahtarı.

Henüz anaokulu çağında ki çocuklarımızın oynadığı, büyük bir heyecanla birbirlerine anlattıkları bu oyunlar bizi bir kez daha düşünmeye teşvik etti. Farkında olmadan çocuklarımızın yüreklerinin katılaşmasına fırsatlar sunuyor olabilir miyiz?

Şeyma Demircan NAMAZCI

YAZARIN DİĞER YAZILARINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.