Mirat Haber Ajansı
Dünyanın en yoğun nüfuslu ülkesi Bangladeş’te Koronavirüs vakaları arttıkça ülkenin hükümeti, ön saf sağlık çalışanlarını enfekte olmaktan korumak için mücadele etse de bu ülkenin tıbbi tesislerinin taşıyacağı yükün çok üzerinde ve sağlık hizmetleri çok zorladı. Bangladeş Doktorlar Vakfı’na göre, en az 251 doktor koronavirüs için pozitif test sonuc aldı. Grup doktorlar arasında salgın nedeni olarak kişisel koruyucu donanım (KKD) eksikliği ve hastalara yakınlaşmadan kaynaklanan enfeksiyonları gösteriyor.
Bangladeş şimdiye kadar 120 ölümle 3.772 onaylı COVID-19 vakası bildirdi. Birçok ülke gibi Bangladeş de sağlık çalışanları için ciddi KKD sıkıntıları çekiyor. Ülkenin BRAC Üniversitesi tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, doktorların ve hemşirelerin yaklaşık% 25’inin ve koronavirüs hastalarını tedavi etmekle ilgilenen tıbbi destek personelinin% 60’ının henüz KKD almadığını tespit etti. Sağlık çalışanları da kendilerine sağlanan KKD’nin kalitesinden şikayetçi olmuşlardır.
Bangladeş Türkiye’nin bir coğrafi bölgesi kadar alanda 160 milyonun üzerinde nüfusun çk zor ekoonomik çartlar arasında yaşadığı bir ülke. 1947’de İngiliz sömürgesi bitmiş ancak 1970’lrde Pakistan’dan kanlı bir iç savaşla ayrılmıştı. Bir zamanlar dünyanın en zengin ülkesi olan ve çok verimli toprakları bulunan Bangladeş Korona salgınını çok geç bildirmeye başladı. Ülkenin geeceği için endişe durulmakta.