Uluslararası Göç Örgütü, 18 bin Rohingya Müslümanı’nın Myanmar’daki şiddetten kaçarak Bangladeş’e gittiğini söyledi.
Uluslararası Göç Örgütü, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 18 bin Rohingya Müslümanı’nın Myanmar’daki şiddetten kaçarak Bangladeş’e gittiğini söyledi.
Sınırın yakınlarındaki Güney Cox’s Bazar kasabasında IOM ofisini yöneten Sanjukta Sahany, “Onlar çok, çok çaresiz durumda” dedi.
Sahany, “En büyük ihtiyaç gıda ama sağlık hizmetlerine ve sğınacak bir yere ihtiyaç duyuyorlar, en azından bir kısmı kapalı, başlarının üstünü kapatacak bir çatıya ihtiyaç duyuyorlar “dedi.
ÜÇ GÜNDE 500 ARAKANLI GERİ GÖNDERİLDİ
Son günlerde binlerce Müslüman’ın Bangladeş sınırına yığılan Arakanlı Müslümanlar, Bangladeş sınırında umut arıyordu. Bangladeş hükümeti, sınırı geçmeyi başaran Arakanlı Müslümanları Mynamar’a iade ediyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Gutierres, Bangladeş’e Arakanlı Müslümanları mülteci olarak kabul etme çağrısında bulunmuş ve Reuters ajansına konuşan Bangladeşli sınır güvenliği yetkilileri, son üç günde 500 Arakanlıyı geri gönderdiklerini açıkladı.
NE OLMUŞTU?
Myanmar’ın Arakan eyaletinde ordu mensuplarının yaptıkları saldırılarda 2 ila 3 bin arası Müslüman’ın katledilmiş, 100 binden fazla Müslüman da yerinden edilmişti.
İngiltere, Arakan’da yaşananları görüşmek için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırmış, Avrupa Birliği (AB), Myanmar’da ordunun Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik katliamlara ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, “Arakan’a gözümüz kapalı değil.” açıklamasında bulunmuştu.
Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi