islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,5261
EURO
36,1556
ALTIN
2.963,72
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
9°C

“İnsanlığın Geleceği Kurulu”: Yok Oluşumuz Yakın

“İnsanlığın Geleceği Kurulu”: Yok Oluşumuz Yakın
2 Mayıs 2020 16:10
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

2019 yılında Avustralya hükümetinin aracılığıyla akademisyenler, aydınlar ve devlet adamlarından meydana gelen İnsanlığın Geleceği Kurulu adlı düşünce kuruluşu, 2020’nin sadece ilk dört ayı içinde yalanan ardı ardına felaketleri de ele alarak, insan ırkının gezegende sürekliliğini tehdit eden varoluşsal ve yıkıcı risklerin açıkça görüldüğünü paylaştı. “21. Yüzyılda Hayatta Kalma ve Başarı” başlıklı raporunda İnsanlığın Geleceği Kurulu, insanın hayatta kalması için on potansiyel felaket tehdidini inceledi. Rapor 25 Nisan’da Komisyonun web sitesinde yayınlandı.

İnsanlığın ve gezegenin karşı karşıya olduğu tehditlere çözüm getirmeyi amaçlayan düşünce kuruluşu raporunda, Covid-19 virüsünün insanlığın hayatta kalmasına yönelik potansiyel felaket tehditlerinden sadece biri olduğunu ve toplam on tehdit bulunduğunu vurguladı. Kurul Covid-19 gibi virüs tehdidinin yanı sıra şu tehlikeler olduğunu iddia etmekte:

  • Kitle İmha Silahları – Nükleer kışın medeniyeti sonlandırması için sadece 50 küçük nükleer bomba gerekiyordu. Dünya stoklarındaysa şu anda yaklaşık 15.000 başlık var ve nükleer materyallerin teröristlerin eline düşme riski artıyor.
  • Kaynak kıtlığı – Sadece son yüzyılda insan nüfusu dört katına çıkmadı aynı zamanda kişisel kaynak tüketimi de on kat arttı.
  • Küresel ısınma – Atmosfere ve okyanuslara 2.9 trilyon ton karbondioksit salınmasının genellikle süper fırtınalara ve görünmeyen doğal afetlere neden olacağı tahmin edilmekte.
  • Gıda güvenliği – 2060’larda aşırı nüfusun ve sınırsız ekonomik büyümenin küresel gıda talebini ikiye katlayacağı tahmin ediliyor, ancak dünyanın ihtiyaç duyduğu her şey tükeniyor.
  • Gezegen zehirlenmesi – Toksinler yiyeceklerimizde, suyumuzda, soluduğumuz havada, evlerimizin, araçlarımızın, okullarımızın ve işyerimizin mobilya ve malzemeleri, vahşi yaşamda, okyanuslarda, bedenlerimizde ve hatta şimdi de genlerimizde.
  • Tekno-Riskler – yapay zeka, robotik, biyoteknoloji ve evrensel gözetim gibi kontrolsüz yeni teknolojiler de beklenmeyen tehditleri barındırıyor.
  • Bakteriler – insanlara çevre ile etkileşimin bir sonucu olarak ilaçlara dirençli yeni patojenler, sürekli olarak ortaya çıkmakta.
  • İnsanın gerçeği reddetmesi – para gibi maddi olmayan şeylere iman etmemiz, tabiatı küçümsememiz.
  • Nüfus artışı – Komite, ayrıca dünyanın çeşitli seri felaketleri riske atmadan bu kadar çok insanı destekleyemeyeceğini iddia ediyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.