islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,4849
EURO
36,2385
ALTIN
2.960,90
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
8°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

Kolaylaşan Deepfake Resimler Gerçeği Aratmıyor

Kolaylaşan Deepfake Resimler Gerçeği Aratmıyor

Mirat Haber Ajansı

Son zamanlarda, ünlü sinema yıldızlarının fotoğrafları Black Hat bilgisayar güvenliği konferansında gösterildi. Ancak bu fotoğraflar kamera tarafından değil yapay zeka algoritmaları tarafından var olmayan resimlerden üretildi. Veri bilimciler, yapay zeka laboratuvarlarındaki açık kaynaklı yazılımların yanlış bilgilendirme kampanyalarına ne kadar kolay adapte edilebileceğini test etmek için Hankses adlı aldatmacayı yarattı. Vardığı sonuç, çok fazla deneyime sahip olmayan kişilerin bu yapay zeka modellerini alıp onlarla oldukça güçlü şeyler yapabileceğiydi. Sahte Hanks resimlerinde doğal olmayan boyun kıvrımları ve cilt dokuları gibi kusurlar var. Ancak, oyuncunun yüzünün, izleyiciye havalı bir şekilde bakan kaşları ve yeşil-gri gözleri gibi tanıdık ayrıntılarını doğru bir şekilde yeniden üretiyorlar.

Bir sosyal ağdaki küçük ölçekte, cep telefonlardaki tartışmalarda, yapay zeka yapımı görüntüler, videolar kolayca gerçek olarak anlaşılabilir. Bunları yapmak için, Tully’nin çevrimiçi olarak Hanks’ın yalnızca birkaç yüz görüntüsünü toplaması ve seçtiği konuya açık kaynaklı yüz oluşturma yazılımını ayarlamak için 100 dolardan az para harcaması yetiyordu. Bu tarz projeler, bir kişinin ne kadar ucuz ve kolay bir şekilde fena sahte fotoğraflar üretebileceğini göstererek, İnternetteki yalan haberlerin yapay zeka teknolojisi tarafından daha da ileri götürülebileceği endişelerini artırabilir. Bu yapay zekalı sahte görüntü teknikleri ve bunların ürünleri genellikle DeepFake  olarak adlandırılır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.