islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,4916
EURO
36,2572
ALTIN
2.963,26
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
8°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

Müslüman Katili Burmalı Generaller Yolsuzluk İçinde

Müslüman Katili Burmalı Generaller Yolsuzluk İçinde

Mirat Haber Ajansı

Uluslararası işletmelerle bağlantıları olan gizli bir Myanmar (Burma) holdingi, geçen Perşembe günü yöneltilen bir iddiada ülkenin ordusunu doğrudan finanse etmekle suçlandı. Myanmar’ın ordusu, Lahey’deki Uluslararası Suçlar Mahkemesi’nde (ICC) Müslüman Rohingya ve diğer azınlık etnik gruplarına zulmetmekle suçlanıyor. Uluslararası Af Örgütü, Myanmar Economic Holdings Limited (MEHL) ile ilgili araştırmalarının, Myanmar ordusunun Yangon merkezli şirketten yıllar içinde 18 milyar dolara varan temettü aldığını gösterdiğini söyledi. Yönetim kurulunun tamamı generallerden oluşuyor.

MEHL hissedar kayıtları, şirketin tamamen aktif ve emekli askeri personel tarafından hisse sahibi olunduğu ve yönetildiği göstermektedir. Af Örgütü, Arakan Eyaletine atanan muharebe birimleri de dahil olmak üzere askeri birimlerin şirketin yaklaşık üçte birinin sahibi olduğunu söyledi. Af Örgütü, şirketten doğrudan yararlananlar arasında Myanmar’ın en üst düzey askeri komutanı Orgeneral Min Aung Hlaing olduğunu söyledi. General, Rohingya’ya karşı askeri harekâtı yönetmekle suçlanmakta ve Birleşmiş Milletler, soykırım ve savaş suçlarıyla ilgili olarak kendisine soruşturma ve kovuşturma yapılması çağrısında bulundu. Salı günü, Myanmar’dan iki asker, amirleri tarafından, Rohingya köylülerini 2017’deki şiddetli saldırıda öldürme ve tecavüz etme emri verildiğini itiraf etti. Bu katliamlar, 700.000’den fazla Rohingya’yı komşu Bangladeş’e kaçmaya zorlamıştı. Orgeneral Min Aung Hlaing ve Myanmar hükümeti son rapor hakkında henüz yorum yapmadı. Ancak Myanmar ordusu, Arakan’da Rohingyalara karşı şiddet uyguladığı yönündeki haberleri daha önce yalanlamıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.