islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,4791
EURO
36,2113
ALTIN
2.961,67
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
8°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

Bangladeş Hazır Giyim İşçileri Zor Durumda

Bangladeş Hazır Giyim İşçileri Zor Durumda

Mirat Haber Ajansı

Koronavirüs salgını nedeniyle işini kaybeden binlerce Bangladeşli hazır giyim işçisi iş bulmakta zorlanıyor. Ayrıca aktivistler ve uzmanlar, acil destek olmadan bu işçilerin ailelerinin yoksulluk riski altında olduklarını söylüyor. 3,5 milyar dolarlık giyim siparişlerinin iptal edilmesi veya askıya alınması ve ihracatın Nisan ayında yüzde 84 oranında düşmesinin ardından en az 70.000 kişinin işten çıkarıldığı tahmin ediliyor. Ülkenin çoğu kadın olmak üzere yaklaşık dört milyon kişiyi istihdam eden 4.000 giyim fabrikasının çoğu, COVID-19’un yayılmasını engellemek için bir ay süren aradan sonra Nisan ayında yeniden açıldı. Bangladeş bugüne kadar en az 364.900 doğrulanmış vaka ve 5.250 ölüm gördü.

Sektör son zamanlarda toparlansa da fabrika sahipleri beklenen siparişlerin üçte iki oranında düştüğünü ve satın alan markaların yüzde 10-15 fiyat indirimi talep ettiğini söyledi. İptal edilen siparişlerin yüzde 90’ının eski haline getirilmesine ve fabrikaların yeniden işe alınmasına rağmen, iş talebi arzı geride bıraktı ve işten atılan hazır giyim işçileri için alternatif ve yardım eksikliğine işaret etti. Hiçbir sosyal güvencesi olmadığından, işçilerin çoğu köylerine dönmek için Dakka’yı terk etmek zorunda kaldı ve şu anda yerel yardım kuruluşlarından gelen gıda yardımlarına güveniyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.