islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2824
EURO
37,2038
ALTIN
2.979,95
BIST
9.061,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Malezya’da ‘İhanet Koalisyonunu’ Kurtarma Çabası

Malezya’da ‘İhanet Koalisyonunu’ Kurtarma Çabası

Mirat Haber Ajansı

Malezya Başbakanı Muhyiddin Yassin bugün iktidardaki koalisyon olan Perikatan Nasional (PN) hükümetinin üst düzey liderleriyle bir toplantı yaptı. Aynı zamanda Bersatu partisi başkanı olan Muhyiddin, toplantının yapıldığı otele girerken yüz maskesi takarak Covid-19 standart ameliyat prosedürünü (SOP) uyguladığı görüldü. Muhyiddin aralarında UMNO başkanı Dr Ahmad Zahid Hamidi, PAS başkanı Abdul Hadi Awang, MCA başkanı Dr Wee Ka Siong ve MIC başkanı S. A. Vigneswaran da dahil olmak üzere birçok koalisyon hükümet lideriyle bir araya geldi.

Gazetecilere sözcüsü, bunun yarın başlayacak Parlamento oturumundan önce bir toplantı olduğunu söyledi. Toplantı gündemini tartışmak için Parlamento oturumundan önce olağan bir toplantı olduğunu iddia etti. Kapalı kapının arkasında meydana gelen olayı haber yapmak için otel yerleşkesinde yerel basın toplandı. Analistler, Muhyiddin’in parlamentodaki zayıf çoğunluğunu koruyarak iktidar konumunu korumak için çok çalıştığını söylüyorlar. Perikatan koalisyonu, Mart ayında bir ihanet hareketiyle Dr. Mahathir Mohamed’i ihrac edip partiyi ele geçiren ve ‘ihanetle suçlanan’ Bersatu partisi grubu, yolsuzlukluklarla özdeşleşmiş ve ülkedeki yarı asırlık kesintisiz iktidarını kaybetmiş UMNO partisi, yine bölgesel yolsuzluklarla iç içe olan ancak kadrolaşma peşindeki İslami parti PAS’ın başını çektiği bir grup ve sadece 2 kişilik çoğunluğunu korumanın endişesinde.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.