islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2943
EURO
36,9797
ALTIN
3.000,99
BIST
8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Ahmedinejad: Orta Doğu ve Basra Körfezi’nde savaş başlayabilir

Ahmedinejad: Orta Doğu ve Basra Körfezi’nde savaş başlayabilir
Mirat Haber Ajansı

Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad Salı günü Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yi Ortadoğu ve Körfez’de planlanan yeni bir yıkıcı savaş hakkında uyardı. Ahmedinejad, görevdeki cumhurbaşkanına hitaben yazdığı bir mektupta, dünyadaki çeşitli medya kuruluşlarında yayınlanan tüm gelişmeler ve haberleri gösterdiğini söyledi. Tüm yetkililerin gerekli ve acil önlemleri alarak savaşın patlak vermesini önlemesi gerektiğini sözlerine ekledi. Ayrıca İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak Ruhani’nin savaşın patlak vermesini önlemek için her türlü çabayı göstermesini beklediğini belirtti. Ahmedinejad mektubunu, bölge ülkelerinin Ruhani’nin, savaşlar nedeniyle meydana gelebilecek maddi ve manevi zararları önleyecek olan zekasına ve sorumluluk duygusuna minnettar kalacağına dair hiçbir şüphenin olmadığını vurgulayarak sonlandırdı.

Ahmedinejad, Ağustos 2005’ten 2013’e kadar İran İslam Cumhuriyeti’nin altıncı cumhurbaşkanı olarak görev yaptı. Aynı zamanda, ülkedeki muhafazakar siyasi gruplardan oluşan bir koalisyon olan İslami İran Yapıcılar İttifakı’nın ana siyasi lideri ve 2003’ten 2005’e kadar, Tahran belediye başkanı olarak görev yaptı. Ahmedinejad, başkanlığı sırasında İran’da ve diğer ülkelerde tartışmalı bir figürdü. Ekonomik politikaları nedeniyle ülke içinde eleştirildi ve Kuzey Amerika ve Avrupa’daki kuruluşlar tarafından insan haklarını hiçe saymakla suçlandı. 2009’da ikinci döneme seçilmesi büyük ölçüde tartışıldı ve yaygın protestolara yol açtı. İran dışında İsrail, Suudi Arabistan, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer Batı ve Arap devletleri gibi ülkelere yönelik katı tutumu nedeniyle eleştirilmekteydi.

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

ETİKETLER: Orta Doğu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.