islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,5197
EURO
36,1843
ALTIN
2.962,97
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
9°C

Pakistan ekonomiyi daha kapsayıcı hale getirmek için Bill Gates yardımlı sistem kuruyor

Pakistan ekonomiyi daha kapsayıcı hale getirmek için Bill Gates yardımlı sistem kuruyor
Mirat Haber Ajansı

Pakistan, ülkedeki finansal katılımı ve hükümet gelirini artırmak için hükümet tarafından işletilen yeni anında dijital ödeme sistemi geliştirmekte olduğunu duyurdu. Pakistan Devlet Bankası yetkilileri Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Raast” veya “doğrudan yol” olarak adlandırılan yeni sistemin 2022’nin başlarında sona erecek üç aşamada uygulanacağını söyledi. Pakistan Devlet Bankası ile Bill & Melinda Gates Vakfı arasında işbirliği temelli ve Dünya Bankası, Birleşik Krallık ile Birleşmiş Milletler’in de desteğiyle geliştirilen Raast, kadınların kayıtlı ekonomiye katılımını artırmayı hedefliyor. Pakistan’da banka hesabı gerektirmeyen birkaç özel sektör dijital nakit transfer sistemi zaten mevcut, ancak Raast, devlet kurumları ile finansal kurumları birbirine bağlayan ilk sistem olacak.

Bill Gates aşıların yanısıra Müslüman kadını da ‘özgürleştiriyor’

Bill Gates, Pazartesi günkü duyuruda okuduğu açıklamada, önümüzdeki yıllarda bu yeni dijital kamu yararının tüm insanlara kendilerini yoksulluktan kurtarmaları için ihtiyaç duydukları araçları sağlamada önemli bir katkı olacağını umduğunu söyledi. Tüccarlar, işletmeler, bireyler, fintech’ler ve devlet kurumları internet, cep telefonları ve acenteler aracılığıyla neredeyse gerçek zamanlı ödeme gönderip alabilecekler. Maaşlar ve emekli maaşları dahil olmak üzere devlet ödemeleri de Raast aracılığıyla yapılacaktır. Ayrıca, Benazir Gelir Destek Programı ve Ehsaas Acil Nakit programı gibi ülke çapındaki mali destek programlarındaki ödemeleri de içerecek.

Pakistan’ın, aşırılık yanlısı grupların finansmanı da dahil olmak üzere yasadışı mali işlemleri engelleme yeteneği, uluslararası mali gözlemci Mali Eylem Görev Gücü tarafından yakından inceleniyor. Hükümet işlemlerinde, vergi tahsilatını otomatikleştirmek ve bankacılık kurallarını sıkılaştırmak için adımlar atan Başbakan İmran Khan, nakit temelli bir ekonomiden uzaklaşmanın ve yolsuzlukla mücadelenin Raast’ın arkasındaki ana motivasyon olduğunu söyledi. Khan, Pakistan’ın dünyadaki en az miktarda vergi topladığını ve bunun altyapı oluşturmasını, eğitim veya sağlık yoluyla insani gelişmeye yatırım yapmasını engellediğini söyledi.

Pakistan İslam Cumhuriyeti Coğrafi olarak Güney Asya’da yer alan bir ülke. Afganistan, İran, Hindistan ve Çin gibi ülkeler ile sınır komşusu. Umman Denizi’ne kıyısı var. Başkent İslamabad. Pakistan nüfusu 220 milyon olmasının yanı sıra farklı etnik gruplara mensup olup, nüfusun %90’dan fazlası Müslüman. 11. Yüzyılda Müslümanlığı kabul eden Pakistan, tarih boyunca farklı yönetim şekillerinde yönetilmiş. İngiliz sömürgesi Hindistan’ın bağımsızlığa kavuştuğu 1947’de yaşanan bölünme ile Pakistan kuruldu. Ülkenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası Korona öncesinde 1,076 trilyon USD, kişi başına düşen milli gelir de 5 bin dolar civarıydı.

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Diğer Güney Asya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/guney-asya/

Diğer Ekonomi haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/ekonomi/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.