250’den fazla STK, uluslararası hükümetleri yardımları artırmaya ve bu yıl açlığın eşiğindeki 34 milyondan fazla insanı kurtarmaya çağırdı.
250’den fazla STK, uluslararası hükümetleri yardımları artırmaya ve bu yıl açlığın eşiğindeki 34 milyondan fazla insanı kurtarmaya çağırdı.
250’den fazla STK, uluslararası hükümetleri yardımları artırmaya ve bu yıl açlığın eşiğindeki 34 milyondan fazla insanı kurtarmaya çağırdı. Eşitsizlikle mücadele etmek için çalışan gruplar dün dünya liderlerine hitaben yazılan açık bir mektupta, 270 milyon kadar insanın akut gıda güvensizliği yaşadığını ve milyonlarca insanın kıtlığın eşiğinde dolaştığını vurguladı. Mektupta, COVID-19 kriziyle birlikte çatışma, iklim değişikliği ve eşitsizliğin birleşik etkileri dünya çapında akut bir gıda güvensizliği durumuna yol açtı. Önemli imzacılar arasında Oxfam, Çocukları Kurtarın ve Uluslararası Kurtarma Komitesi yer alıyor. İhtiyaçlar zaten karşılanamıyor ve şimdi yanıt vermezsek birden fazla kıtlıkla karşılaşma olasılığımız giderek artıyor. Bu, BM’nin kıtlığı önlemek için harekete geçme çağrısıyla bağlantılı olarak geldi.
En zengin ülkeler yardımları kesiyor
Yardım grupları, ortak bir açıklamada, BM’nin İncil boyutlarında kıtlık konusunda uyarıda bulunmasından bir yıl sonra, bağışçıların bu yılki 7,8 milyar dolarlık gıda güvenliği temyizinin yalnızca yüzde beşini finanse ettiğini kaydetti. Açıklamada, BM’nin Dünya Gıda Programı tarafından talep edilen ek fon miktarının 5.5 milyar dolar olduğu belirtildi; bu, ülkelerin orduya her yıl harcadıkları 1,9 trilyon doların 26 saatinden daha azına denk geliyor. En zengin ülkeler, milyonlarca insan aç kalsa bile gıda yardımlarını kesiyor; Oxfam’ın genel müdürü Gabriela Bucher, bunun olağanüstü bir siyasi başarısızlık olduğunu vurguladı. Bu kararları acilen tersine çevirmeleri gerekiyor. Ve açlığın temel itici güçleriyle yüzleşmeliyiz, küresel açlık gıda eksikliği değil, eşitlik eksikliği ile ilgili.