KOVİD-19, kendisini ve yasalarını dışlayan insanlığa Allah’ın emperyalist zailimler eliyle verdiği bir cezadır. Bu konuda bir çok yazı yazdık.
KOVİD-19’u insanlığın başına bela edenler onun aracılığıyla dünyayı yönlendirmeyi ve parasal olarak sömürmeyi de amaçladılar ve bunu gerçekleştirdiler.
Kurdukları DSÖ gibi örgütleri de kullanan emperyalist zalim aileler dünya ile oynuyorlar. Aşı üreten ilaç şirketlerinin sahibi de onlar. Evrenselleştirdikleri pandemiyi öyle bitirmeye niyetli de değiller.
Milyarlarca aşı satacaklar. Ama sömürdükleri dünya ülkelerinin aşı almak için parasal gücü yok. Kendi sömürü araçları olan IMF yi devreye sokuyorlar. KOVİD-19 ile mücadele için IMF aracılığıyla 650 milyar dolar borç verecekler. Böylece borç verdikleri ülkelerin doğal kaynaklarını sömürmeye devam edecekler.
Besledikleri dünya medyası kendi ülkelerinin sömürülmesine seyirci. Devlet ve millet olarak biz de derin bir gaflet içindeyiz. Mangalda kül bırakmıyoruz ama bir türlü kendi milli aşımızı da üret(e)miyoruz.
Mirat Haber’imizde yayınladığımız aşağıdaki haberi yaptığımız açıklamalar ışığında lütfen bir daha okuyunuz.
Uluslararası Para Fonu (IMF) Guvernörler Kurulu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede küresel likiditeyi artırmak amacıyla 650 milyar dolarlık özel çekme hakkı (SDR) olarak adlandırılan rezerv para biriminin tahsisini onayladı.
03.08.2021
AA – IMF‘den yapılan açıklamada, SDR’lerin genel tahsisin 23 Ağustos’ta yürürlüğe gireceği bildirildi.
Yeni oluşturulan SDR’lerin IMF üyesi ülkelere fondaki mevcut kotaları oranında kredilendirileceği belirtilen açıklamada, yeni tahsisin yaklaşık 275 milyar dolarının (yaklaşık 193 milyar SDR) düşük gelirli ülkeler de dahil olmak üzere gelişmekte olan ülkelere gideceği ifade edildi.
IMF Başkanı Kristalina Georgieva, yeni özel çekme hakkı tahsisinin onaylanmasına ilişkin, “tarihi bir karar” değerlendirmesinde bulundu.
Georgieva, “IMF tarihindeki en büyük SDR tahsisi ve benzeri görülmemiş bir kriz döneminde küresel ekonomi için bir aşı.” ifadesini kullandı.
SDR tahsisinin tüm üye ülkelere fayda sağlayacağına işaret eden Georgieva, tahsisin uzun vadeli küresel rezerv ihtiyacını karşılayacağını, güven inşa edeceğini ve küresel ekonominin esnekliğini ile istikrarını destekleyeceğini bildirdi.
Georgieva, yeni SDR tahsisinin özellikle Kovid-19 krizinin etkisiyle başa çıkmakta zorlanan en savunmasız ülkelere yardımcı olacağını belirterek, SDR’lerin daha zengin ülkelerden daha yoksul ve savunmasız üye ülkelere gönüllü olarak aktarılması için uygun seçenekleri belirlemek amacıyla üyelerle aktif görüşmelerin sürdürüleceğini kaydetti.