islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,5031
EURO
36,4292
ALTIN
2.955,81
BIST
9.302,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

Litvanya’dan Çılgın Aşı Kararı

Litvanya’dan Çılgın Aşı Kararı

Litvanya Parlamentosu, dün aldığı bir kararla aşı olduklarını veya hastalıktan kurtulduklarını kanıtlayan bir Covid-19 sertifikası olmayan parlamento milletvekillerinin Saeima (Litvanya Parlamentosunun kısa adı), komiteleri ve toplantılarına katılmalarını geçici olarak yasaklayan yasa tasarısını kabul etti.

Başlangıçta, bu milletvekillerinin yalnızca yüz yüze toplantılardan yasaklanması planlandı, ancak meclis önergesine yapılan ek bir madde ile milletvekillerinin uzaktan toplantılardan da yasaklandı.

Teklif, koalisyon partileri (Kalkınma İçin/ İçin, Yeni Birlik, Yeni Muhafazakar Parti ve Ulusal İttifak) tarafından sunuldu.

15 Kasım’dan itibaren bir Saeima üyesinin, Saeima Görev, Etik ve Gönderim Komitesine aşılandığını veya aşılandığını doğrulayan bir Covid-19 sertifikası sunduktan sonra Saeima ve Saeima komitelerinin oturumlarına katılabileceğini şart koşuyor. Koronavirüsten iyileşmiş veya bir klinik üniversite hastanesi uzmanının aşının belirli bir süre ertelenmesini tavsiye eden bir görüşü ve negatif bir Covid-19 testi sunması zorunlu hale getiriliyor.

Mecliste çalışamayacak durumda olan milletvekillerinin aylık ücret ve tazminat ödemeleri durdurulacak.

Geçici yasa,1 Temmuz 2022’ye kadar geçerli olacak.

Saeima Presidium, bu tür kısıtlamaları en az iki ayda bir sürdürme ihtiyacını değerlendirecektir.

Ombudsman Juris Jansons daha önce, hükmün siyasi bir karar olması nedeniyle tasarının yasal yönünün ikincil öneme sahip olduğunu belirtmişti. Parlamento tüm kamu sektörü çalışanlarını aşı olmaya mecbur ettiğinde, kamu yönetimi sektörü örnek teşkil etmelidir görüşü benimsenerek bu tasarı kabul edildi.

Bazı milletvekillerinin bu geçici yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürecekleri belirtiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.