Yıllarca cebinde sadece yol ve simit parası ile Anadolu’yu karış karış gezerek, 26 yıldır Türk-İslâm sanatlarından olan “Kıssahânlık” ata mesleğini tek başına yaşatan “Son Kıssahân”, 1.400. gösterisiyle Kıssahânlığa veda ediyor.
Bağlama, cümbüş, saz, ney, bendir, dizüstü bilgisayar ve kostümünden oluşan 20 kilodan fazla bir yük ile sırtında yaya olarak yüzlerce köy, kasaba ve mahallede kıssalarla atalarımızın hikâyelerini ve Kuran’dan kıssalar anlattığını söyleyen “Son Kıssahân” neyzen Muharrem Dere, 1.400. gösterişine yaklaştığını, devletin ilgisizliğinden dolayı maddeten zor durumda olduğunu ve manen yorulduğunu ifade etti.
Muharrem Dere, sözlerine şöyle tamamladı: “Bin eser yazdım. Ama biraz burukum, çünkü çırak bulamadım beş yıldan beri. Devletten zerre kadar destek görmedim. Mensup olduğum inanan ve muhafazakâr camiadan da destek görmedim. Sırtımda ağır yük taşımaktan dolayı bel fıtığım oldum, yüksek tansiyonum var. Cezaevlerinde 2-3 saatlik ücretsiz programlar yaptım. Cezaevlerine gelen profesörlere veya şarkıcılara yüksek miktarlarda para verilirken bana bir şey verilmedi. Dünya umurumda değil ama hayat zor, geçinme mecburiyetim var. Başka gelir kaynaklarım varken bu iş için para istemedim ama bizi şimdi sokağa çıkamayacak hâle getirenler, bunu marifet saymasınlar. Onları Allah’a havale ediyorum.”
Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi