islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,4847
EURO
36,2367
ALTIN
2.960,31
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

Şehirlerimizi Kimlere Emanet Ediyoruz?

Şehirlerimizi Kimlere Emanet Ediyoruz?
5 Şubat 2019 14:20
A+
A-

Halkımız yerel yönetimlerde görev alacak olan Başkan ve ekibi ile ilgili olarak, partilerin tercihlerine mahkum. Seçilenler, parti içerisinden partililer tarafından seçiliyor. Halkın içerisinde parti dışı siyaset yapma olasılığı maalesef yok. Bu durumda bir siyasi partiye entegre olacaksınız ve bir çok konuda görüşleriniz partinizle uzlaşmasa da bunu saklamak zorunda kalacaksınız.

Demokrasi dediğimiz halkın kendi kendini yönetmesi yine bir yere kadar gerçekleşiyor. Parti dışı çözüm önerileri bağımsız aday olarak halkın karşısına çıkabiliyor. Ancak herkes biliyor ki propaganda gücünün halkın üzerindeki baskısı bu adayların güçlü projeleri de olsa seçilme şansları yok.

Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi yönetim kurulu üyesi Sayın Fahri AKMANSOY beyin, adaylar konusunda yaptığı bir çalışmayı özetleyerek okuyucularımızın ve siyasi partilerimizin istifade etmesi için bilgilerine sunuyorum.

Durum tespiti
a. İyiler neden yok, ya da iyi olanlar neden iyi kalamıyor?
Bir fikrin veya projenin gerçek manada yerini bulabilmesi için yeteri kadar imkan mı yok,      yoksa var olan imkanları kullanacak veya imkanın kendisi oluşturacak seviyede insan mı?
c Neden olması gerektiği gibi insan inşa edemedik veya edemiyoruz?
d. Var olmakla varlıklı olmak arasındaki seçimde veya yol ayrımında, insanlarımız neden var olmayı artık seçmiyor?
e. Bir yere gelmekle bir yerde olmanın farkı neden anlaşılamıyor?

Çözüm önerilerim
a. Aday adaylarının belirlenme süresi ve süreci ,
I. Aday adaylarının kişilik özelliklerinin ve bilgi birikimlerinin belirlenmesi,
II. Aday adaylarının projelerinin tahlil edilmesi,
III. Bu süreç içinde her hangi bir haksızlığa mahal vermemek için projelerin, projeyi yapan kişi üzerine resmi tescilinin yapılması,
IV. Projenin telif hakkı ve diğer detaylar,

Aday adaylarının eğitim süreci,
I. Projeleri
ve kişisel yapıları itibariyle ilk elemeyi geçen aday adaylarına, kişisel gelişim ve kurumsal yönetim eğitimlerinin verilmesi ,II. İnsani iletişim ve temsil yeteneğinin kazandırılması,
III. Yurt dışında önemli ve özel projelere bizzat götürülmeleri ,
IV. Yurt içi ve yurt dışı fuarlara götürülmeler,
Aday adaylarının , süreç sonrasında sınava tabi tutulmaları,
I. Yazılı sınav,
II. Sözlü sınav,
III. Uygulama ve yeterlilik sınavı,

Fahri AKMANSOY beyin adaylarla ilgili verdiği bu kriterler, rapor şeklinde çok geniş biçimde hazırlanmıştır. Bu proje siyasi partilerimizi parti içinden aday bulma konusunda belki oldukça zorlayacaktır. Ancak şehrin teslim edileceği insan ve ekibinin bu süreçlerden geçerek halkın teveccühünü alabilmelidir. Hayırlı bir çalışma gördüğümüz bu önerileri; temel başlıklarla vermiş olduğumuz Fahri AKMANSOY beyin bu çalışmasının rapor olarak içeriğine ulaşıp istifade etmek isteyenler, fahriakmansoy@gmail.com adresinden Fahri Beye ulaşabilirler.

Selam ve dua ile…

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.