Hazreti Peygamber ve Şehir adlı estetik ve güzel bir baskı ile sadece Dost – İslam’a Hizmet Ödülleri takdim gecesi hatıra kitabının 18. sayısı olarak basılmıştır. Satışa sunulmayan bu kitap gözlere hoş gelmekte ve kitaplığı süsleyeceği gibi içeriği de ruhlara iyi gelecektir. Hazreti Peygamber ile şehir arasındaki bağı ve buna dayalı şehir meselesini farklı boyutları ile ele alan kitap hem göze ve hem ruha hitap etmektedir.
Takriz yazısında Cemalnur Sargut hanımefendi, Şehir, “İnsan vücudu” demek aslında. Birçok mutasavvıf şehri vücut olarak anlamışlar ve kurgulamışlar. Bunu da Peygamber efendimizin Medine’ye teşrifi ile izah etmişler. Demek ki, vücut şehirlerinin de medenileşmesi için kalbin tahtında Peygamber’in manasının oturması lazım.
İslam Şehrinin Temel Özellikleri üzerine Şevket Yıldız, Tevhidin Son ve En Büyük Peygamberinin Medinesi ve Şehir Mustafa S. Küçükaşçı, Yesrib’den Medineye: İslam Şehrinin Oluşumu Üzerine Tahsin Görgün hoca, İslam Felsefesinde Şehir Kavramı: Hakikat Bilgisinin Somutlaşması Ömer Türker, İstanbul’un Fetihten Sonraki Dönüşümünde Külliyelerin Etkisi Üzerine Bir Deneme Sadettin Ökten gibi kitapta yazıları bulunan bazı başlıklar ve yazarlarıdır.
Bu kitap Kerim Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı ile TÜRKKAD Türk Kadınları Kültür Derneği İstanbul Şubesi tarafından ortaklaşa olarak Nefes Yayınevi’ne hazırlatılmıştır. 1500 adet basılmıştır ve satışa sunulmamıştır.
Büyük boy ve konu ile bağlantılı bolca görsel paylaşımlar var kitapta… Okumayı kolaylaştıran ve kendi alanında önemli isimler var. Okunması gereken bir kitap satışa sunulmaması bir eksiklik olarak düşünülmelidir.
Sufi bakışın felsefi bakış ile harmanlandığı şehir ve medeniyet ile din ve şehrin oluşumu, nübüvvetin önemi ve İslam şehirleri gibi temel konulara değinilmiştir.