islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,1893
EURO
37,0587
ALTIN
2.962,29
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C

AB Komisyonu Başkanı Von Der Leyen’e Filistin Protestosu

AB Komisyonu Başkanı Von Der Leyen’e Filistin Protestosu
4 Haziran 2024 16:23
A+
A-

AB Komisyonu Başkanı Von Der Leyen’e Filistin protestosu

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Parlamentosu (AP) seçim çalışmaları kapsamında Finlandiya’nın başkenti Helsinki’ye gitti. Ursula von der Leyen, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de  Filistin destekçileri tarafından “savaş suçlusu” sözleriyle protesto edildi.

Von der Leyen’in konuşması Filistin destekçisi eylemciler tarafından kesildi. Protestocular, Alman siyasetçiye “savaş suçlusu” sözleriyle tepkilerini ortaya koydular.

Von der leyen, Sosyal medya platformu X’te yapılan paylaşımlara göre Helsinki’de gençlerle bir araya gelmişti. Konuşması sırasında gençler,  Von der Leyen’i “savaş suçlusu”  diye seslenerek protesto etti.

AB Komisyonu Başkanı, 7 Ekim 2023’ten bu yana “aşırı İsrail yanlısı duruş” sergilediği gerekçesiyle gençler tarafından protesto edilmesi, gayet olumlu bir davranış olarak kayıtlara geçmiş durumda..

Von der Leyen, sivilleri ve altyapıyı hedef alan saldırıların durmasıyla ilgili hiçbir çağrıda bulunmazken, çeşitli platformlarda “İsrail’in kendisini savunma hakkından” bahsetmiş ve İsrail’in yanında yer almıştı.

Cenevre Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (GIPRI), von der Leyen hakkında, İsrail’in işlediği savaş suçu ve insanlığa karşı suçlar sebebiyle Uluslararası Ceza Mahkemesine suç duyurusunda bulunduğunu açıklamıştı.

HABER YORUM

Rabbimize şükürler olsun ki İsrail, bütün dünyada prestij kaybetmeye devam ediyor…

Bu konuda biraz daha ütopik düşünelim… Emim olun bütün İslam ülkeleri bir araya gelip lobi faaliyetlerinde bulunmuş olsalardı bile, İsrail aleyhine bu kadar kamuoyu oluşturamazlardı… İsrail denilen terör örgütünün bu şekilde ipliğini pazara çıkaramazlardı…

Ama İsrail, bunu kendi kendine yapmayı başardı ve bütün dünyada kendi aleyhine gelişen rüzgarı kendisi oluşturuverdi… Oluşturmaya da devam ediyor…

Zira Yahudiler Allah tarafından lanetlenmiş bir kavimdir. Bu sebepledir ki Yahudiler ne yaparlarsa yapsınlar bu, kendi aleyhlerine dönecek ve bumerang gibi kendilerini vuracaktır.

Yahudiler arasında öyle düşük karakterli kimseler var ki, kelimelerle oynayıp anlamlarını çarpıtıyor ve Peygamberin huzurunda konuşurken, güya inancınıza hakaret amacıyla tıpkı sarhoş gibi dillerini eğip bükerek:

“Semi’na ve eta’na: İşittik ve itaat ettik!” diyecekleri yerde, Semi’na ve asayna: İşittik ve isyan ettik!” diyorlar.

Hem “Sen izin vermedikçe konuşamayız” hem de “Asıl sen bizi dinle, çünkü sen dinlenilmeye lâyık değilsin!” anlamına gelen kaypak kelimeler kullanarak “Vesma’ ğayra musma’!” diyorlar.

Ve hem “Bizi gözet!”, hem de “Hey, bizim çoban!”anlamına gelebilecek şekilde “Râinâ!” diyorlar.

Hâlbuki onlar, kelimeleri çarpıtmadan,adam gibi;

Semi’na ve eta’na: İşittik ve itaat ettik!” “Vesma’: Bize kulak ver!” ve “Unzurnâ: Bizi gözet, adil bir hakem ve yönetici olarak aramızda hükmet!” demiş olsalardı, elbette bu, kendileri için en doğru ve en uygun davranış olurdu. Fakat öyle olmadı. Çünkü Allah, nankörce davranıp Son Elçiyi inkâr etmeleri yüzünden kalplerini mühürleyerek onları lânetlemiştir. Bundan dolayı, içlerinden pek azı hariç, iman etmezler. (Nisa Suresi 46)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.