islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2921
EURO
37,0006
ALTIN
3.014,48
BIST
8.738,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

ABD Polisi UCLA Kampüsünde Filistin Dayanışma Kampını Dağıttı

ABD Polisi UCLA Kampüsünde Filistin Dayanışma Kampını Dağıttı
3 Mayıs 2024 15:30
A+
A-

ABD Polisi UCLA Kampüsünde Filistin Dayanışma Kampını Dağıttı

ABD’nin Los Angeles kentinde bulunan California Üniversitesi’nde (UCLA) Filistin’e destek amacıyla öğrenciler tarafından kurulan dayanışma kampı, Amerikan polisi tarafından şiddet kullanılarak dağıtıldı. Kamp alanında yaşanan bu müdahalenin ardından kampüs içinde gergin bir atmosfer oluşurken, polis devriyeleri devam etti. Karşıt görüşlü iki öğrenci ise bireysel eylemlerine devam ediyor: Bir öğrenci, polisin şiddetini zulüm düzeyinde olarak nitelendirirken, diğer öğrenci ise İsrail bayrağı sallayarak ve geleneksel şofar borusunu çalıp dolaşarak tepkisini gösteriyor. Bu olay, üniversite kampüsünde Filistin-İsrail meselesine duyarlılığın ve farklı görüşlerin gerilime neden olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

Öğrenciler Arasında Gerilim

UCLA’da Filistin Dayanışma Kampı Şiddetle Dağıtıldı, Kampüste Gerilim Devam Ediyor

Polisin Şiddet Kullanarak Dağıttığı Dayanışma Kampı:

ABD’nin Los Angeles kentinde bulunan California Üniversitesi (UCLA) kampüsünde, Filistin’e destek amacıyla öğrenciler tarafından kurulan dayanışma kampı, dün Amerikan polisi tarafından şiddet kullanılarak dağıtıldı. Kamp alanında bulunan çadırlar parçalandı ve malzemeler çöp konteynerlerine atıldı. Polisin bu müdahalesi, Filistin’e duyarlılık gösteren öğrenciler arasında şok ve endişe yarattı.

 Kampüste Devam Eden Gerilim ve Polis Devriyeleri:

Kampın dağıtılmasının ardından, UCLA kampüsünde gergin bir atmosfer hakim. Amerikan polisi, kampüs içinde devriye gezmeye devam ediyor. Öğrenciler arasında kampın dağıtılmasına yönelik tepkiler ve polisin varlığı nedeniyle huzursuzluk yaşanıyor. Bu durum, kampüsün normal akışını etkilerken, Filistin’e duyarlı öğrencilerin sesi, cebren ve hile ile   kısılmış oldu.

Karşıt Görüşlü Öğrencilerin Bireysel Eylemleri:

Kampüsteki gerilime rağmen, karşıt görüşlü iki öğrenci bireysel olarak eylemlerine devam ediyor. Filistin yanlısı bir öğrenci, Amerikan polisinin şiddet kullanarak kampı dağıtmasını zulüm düzeyinde bir müdahale olarak nitelendirirken, İsrail bayrağı sallayan diğer öğrenci ise yanında taşıdığı ve Yahudiler tarafından kutsal sayılan geleneksel şofar borusunu çalıyor. Bu durum, kampüsün farklı kesimlerinden gelen öğrenciler arasında gerilimi artırıyor ve Filistin-İsrail çatışmasının üniversite ortamına yansımasını gösteriyor.

Bu olay, UCLA kampüsünde Filistin meselesine duyarlılığın ve bu konudaki farklı görüşlerin ne denli hassas bir konu olduğunu bir kez daha gösteriyor…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM