islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,4787
EURO
36,2260
ALTIN
2.957,05
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

ABD’li Müslüman Avukatın Filistin Desteği İşe Alınmasını Engelledi

ABD’li Müslüman Avukatın Filistin Desteği İşe Alınmasını Engelledi
12 Haziran 2024 12:07
A+
A-

ABD’li Müslüman Avukatın Filistin Desteği İşe Alınmasını Engelledi

Jinan Chehade’nin Hikayesi ve Mücadelesi

ABD’li Müslüman avukat Jinan Chehade, Filistin’e verdiği destek nedeniyle işe alınmadı. Chehade, Georgetown Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu ve 26 yaşında. İlk işinde yaşadığı bu olay, onu yasal mücadeleye sevk etti. Chehade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Filistin’e desteğimi terörizm olarak yaftaladılar.” dedi.

Chehade, annesinin Faslı, babasının ise Lübnanlı bir cami görevlisi olduğunu belirtti. Bridgeview bölgesinde büyüdüğünü ve buranın “küçük Filistin” olarak bilindiğini söyledi. Filistin meselesini çocukluğundan beri bildiğini vurguladı ve “Büyüdüğüm yer beni olduğum kişi haline getirdi.” dedi. Hukuk fakültesine gitmesinin sebebini ise “11 Eylül saldırılarından sonra Müslüman ya da Arap olduğumuz için sürekli şeytanlaştırılıyorduk.” şeklinde açıkladı.

Ayrımcılığın Perde Arkası

Chehade, Foley ve Lardner hukuk firmasında işe kabul edildiğini, ancak mesaiye başlamadan önce bir bilgilendirme toplantısına çağrıldığını belirtti. Bu toplantıda, sosyal medya paylaşımlarının sorgulandığını ve kimliği hakkında düşmanca sorular sorulduğunu ifade etti. “Filistin’e yönelik paylaşımlarım satır satır sorgulandı ve başvurum bu yüzden reddedildi.” dedi. Chehade, İsrail’i destekleyen kişilere aynı şekilde davranılmadığını ve bunun çifte standart olduğunu dile getirdi.

Chehade, başvurusunun reddedilmesi kararı karşısında “yıkıldığını” belirtti. “Bunun üzerine yasal yollarla mücadele etme kararı aldım.” dedi. Şirketlerin hesap vermeden ayrımcılık yapamayacağını göstermek için bir emsal oluşturmak istediğini belirtti. Chehade, Filistin’i savunduğu için pişman olmadığını söyledi ve “Özellikle bu dönemde sessiz kalmanın suça ortak olmak olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Hukuki Mücadele ve Adalet Arayışı

Chehade, Foley ve Lardner’ın şahsına yönelik uyguladığı ayrımcılığa karşı federal mahkemeye başvurduğunu aktardı. “Tek umudum adaletin yerini bulması ve başka birinin daha sesini yükseltmesi halinde ayrımcılığa uğramaması.” dedi. Chehade, vergilerinin doğrudan soykırımı finanse ettiğini ve bu yüzden soykırıma karşı seslerini yükseltmenin önemli olduğunu vurguladı.

Chehade, bu olayın ardından yasal mücadeleye girişti. “Şirketlerin hesap vermeden ayrımcılık yapamayacağını, Filistin’i destekleyen birinin sadece insan haklarını savunduğu için bir kenara atılamayacağını göstermek amacıyla bir emsal oluşturmak istedim.” ifadelerini kullandı. Chehade, Filistin’e desteğini sürdürmekte kararlı olduğunu belirtti. “Özellikle bu dönemde sessiz kalmanın suça ortak olmak olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Chehade’nin Toplumsal Mesajı

Chehade, Filistin meselesine olan duyarlılığını çocukluğundan beri taşıyor. 5 yaşından beri Gazze’deki gösterilere katıldığını belirten Chehade, hukuk fakültesine gitme sebebinin de bu olduğunu söyledi. “Büyüdüğüm yer beni olduğum kişi haline getirdi.” dedi. Chehade, annesinin Faslı, babasının ise Lübnanlı bir cami görevlisi olduğunu aktardı. Bridgeview bölgesinde büyüdüğünü ve buranın “küçük Filistin” olarak bilindiğini ifade etti.

Chehade, hukuk mücadelesinin yanı sıra toplumsal mesajlar da veriyor. “Filistin’e desteğimi terörizm olarak yaftaladılar.” ifadesini kullanarak, maruz kaldığı ayrımcılığı gözler önüne serdi. Chehade, bu ayrımcılığa karşı sessiz kalmanın suça ortak olmak olduğunu düşünüyor. “Özellikle bu dönemde sessiz kalmanın suça ortak olmak olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Geleceğe Dair Umutlar ve Beklentiler

Chehade, federal mahkemede açtığı davanın emsal teşkil etmesini umuyor. “Şirketlerin hesap vermeden ayrımcılık yapamayacağını göstermek amacıyla bir emsal oluşturmak istedim.” dedi. Chehade, başka kimsenin bu tür bir ayrımcılığa maruz kalmaması için mücadele ettiğini belirtti. “Tek umudum adaletin yerini bulması ve başka birinin daha sesini yükseltmesi halinde ayrımcılığa uğramaması.” dedi.

Chehade, Filistin’e desteğini sürdüreceğini ve bu konuda pişman olmadığını vurguladı. “Filistin’i savunduğum için pişman değilim.” dedi. Vergilerinin soykırımı finanse ettiğini belirterek, “Bu yüzden soykırıma karşı sesimizi yükseltmek her zamankinden daha önemli.” ifadelerini kullandı. Chehade, bu mücadelede ön saflarda yer almanın önemini vurguladı.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM