islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2943
EURO
36,9797
ALTIN
3.000,99
BIST
8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

ALKOLLÜ İÇKİLERİN AZI DA ZARARLIDIR VE HARAMDIR

ALKOLLÜ İÇKİLERİN AZI DA ZARARLIDIR VE HARAMDIR
14 Ekim 2024 10:16
A+
A-

BBC Türkçe’nin haberi şöyle:

{ Dünyanın birçok yerinde alkolsüz bir parti düşünülemez. Bir kadeh şarap bazı kişiler için yabancılarla sohbete başlamayı kolaylaştıran bir işlev görür.

İnsanlar birçok nedenden dolayı içki içerler.

Kutlamak, sosyalleşmek ve hatta stresi azaltmak yaygın alkol tüketim nedenleri arasında gösterilir.

Bazı araştırmalar, kırmızı şarap gibi bazı alkollü içeceklerin sınırlı tüketiminin sağlığa iyi gelebileceğini de öne sürüyor.

Ancak Dünya Sağlık Örgütü’ne göre sağlıklı bir alkol tüketim seviyesi bulunmuyor.

DSÖ’nün yakın tarihli bir raporuna göre, yılda 2,6 milyon kişi alkol tüketimine bağlı nedenlerle ölüyor.

Alkol, bağırsak ve meme kanseri de dahil olmak üzere en az yedi kanser türünün nedenleri arasında gösteriliyor.

DSÖ tarafından yapılan ayrıntılı bir çalışma; hafif ve orta düzeyde tüketime karşılık gelen 1,5 litreden az şarap, 3,5 litreden az biranın dahi tehlikeli olduğunu açıklıyor.

DSÖ’nün yeni kılavuzunda, güvenli bir tüketim miktarının olmadığı, “herhangi bir alkollü içeceğin ilk damlasıyla sağlık riskinin başladığı” belirtiliyor.}

İSLAM DİNİ

İslam Dini, emirleri ve yasaklarıyla insanın canını, malını, aklını, dinini  ve neslini korumayı amaçlar.  Aklı korumak için sarhoşluk verici alkollü içkileri yasaklar.

Akıl, insanları hayvanlardan ayıran bir değerdir. İnsanını yükümlülüğü de akıl ile başlar.

İslam Peygamberi, Peygamberimiz Hz. Muhammed “ Çok miktarı sarhoşluk veren alkollü içkilerin az miktarı da haramdır,” yani yasaktır, buyurur.

Araştırmalar, akıl gibi  bilimin de İslam Peygamberini doğrulamakta olduğunu görüyoruz.

Çükü DSÖ’nün yeni kılavuzunda, güvenli bir tüketim miktarının olmadığı, “herhangi bir alkollü içeceğin ilk damlasıyla sağlık riskinin başladığı” belirtiliyor.

Bu arada “kırmızı şarap gibi bazı alkollü içeceklerin sınırlı tüketiminin sağlığa iyi gelebileceği” şeklindeki yargılar, bilimsel  olmayıp laik hurafedir.

Hulâsa yaratıcımız olan Allah bize merhametli olduğu için alkollü içkileri yasaklamaktadır. Biz insanlar da kendimize merhamet etmeli bira dahil alkollü içkilerin az miktarından bile sakınmalıyız.  Zira içkiler yalnızca sağlığımızı tehdit etmiyor, Hz. Muhammed’in açıkladığı gibi “içkiler bütün kötülüklerin anasıdır,” ve onlar yaşamımızı karartıyor.

Sözü Kur’ân ile bağlayalım:

SİZ EY imana ermiş olanlar! Sarhoşluk veren şeyler, şans oyunları, putperestçe uygulamalar ve gelecek hakkında kehanette bulunmak, Şeytan işi iğrenç kötülüklerden başka bir şey değillerdir: O halde onlardan kaçının ki mutluluğa eresiniz!

Şeytan, sarhoşluk verici şeyler ve şans oyunları ile sadece aranıza düşmanlık ve nefret sokmaya ve sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymaya çalışır. O halde, (artık) vazgeçmeyecek misiniz?” (Maide 90-91)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.