islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,4852
EURO
36,4080
ALTIN
2.960,47
BIST
9.359,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

Almanya’da Vatandaşlık İçin ‘İsrail’i Tanımak’ Şartı Getirildi!

Almanya’da Vatandaşlık İçin ‘İsrail’i Tanımak’ Şartı Getirildi!
27 Haziran 2024 15:21
A+
A-

Almanya’da ‘İsrail’i Tanımak’ Vatandaşlık Şartı Oldu!

Almanya, yeni vatandaşlık yasasıyla İsrail’i tanımayı resmen vatandaşlık şartı haline getirdi. Salı günü yürürlüğe giren bu düzenleme, Alman vatandaşlığına başvuranların İsrail’in var olma hakkını açıkça tanımalarını gerektiriyor.

Yeni Vatandaşlık Yasası Neleri Değiştiriyor?

Salı günü yürürlüğe giren yeni yasa, Almanya’da yaşamış olma süresini sekiz yıldan beş yıla indiriyor. Bu düzenleme, vatandaşlık başvurularını hızlandırmayı hedefliyor. Ayrıca, birinci kuşak göçmenlerin çifte vatandaşlık hakkı kazanmalarına da imkan tanınıyor. Almanya İçişleri Bakanlığı, bu değişikliklerin Almanya’nın göçmen politikasını daha kapsayıcı hale getirmeyi amaçladığını belirtti.

Yeni yasayla birlikte vatandaşlık sınavında Yahudilik ve İsrail’in var olma hakkı gibi konulara dair sorular eklendi. İçişleri Bakanlığı, antisemitizm ve İsrail’in var olma hakkı gibi konuların önemine vurgu yaptı. İçişleri Bakanı Nancy Faesar, bu düzenlemenin Almanya’nın değerlerini paylaşmayanların vatandaşlık alamayacağını netleştirdiğini söyledi.

Almanya’nın Tarihi Sorumluluğu ve İsrail ile İlişkileri

Yeni vatandaşlık yasasında, Nazi Almanyası’nın Yahudilere karşı işlediği suçlar ve Almanya’nın tarihi sorumluluğu da yer alıyor. Test soruları arasında, İsrail devletinin kuruluş tarihi ve Almanya’nın Yahudilere karşı yükümlülükleri hakkında bilgiler bulunuyor. Bu adımlar, Almanya’nın Yahudi toplumu ve İsrail ile olan tarihi bağlarını güçlendirme amacını taşıyor.

Almanya, İsrail’in en büyük silah tedarikçilerinden biri olarak dikkat çekiyor. Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, Almanya geçen yıl İsrail’e 326.5 milyon euro değerinde silah ve ekipman sattı. Bu ekonomik ilişki, iki ülke arasındaki stratejik iş birliğini de pekiştiriyor.

Filistin Dayanışması ve Almanya’nın Tutumu

İsrail’in Gazze’ye yönelik savaşının başlamasından bu yana Berlin, Filistin’le dayanışma eylemlerine karşı da önlemler aldı. Mart ayında, Almanya’da bir devlet bankası, Siyonizm karşıtı bir Yahudi örgütünün banka hesabını dondurdu. Filistinli akademisyen ve yazarların konuşmaları iptal edildi, protestolar yasaklandı ve protesto etkinliklerinde katı politikalar uygulandı.

İki ay önce İngiliz-Filistinli cerrah Ghassan Abu Sittah’ın Almanya’ya girişine izin verilmedi. Sittah, Filistin yanlısı bir konferansa katılacaktı. Konferans, yüzlerce sivil polis tarafından basıldı ve çok sayıda kişi tutuklandı. Bu olaylar, Almanya’nın Filistin yanlısı etkinliklere karşı aldığı sert önlemleri gözler önüne seriyor.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-