islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Suya Rekor Zam! Yüzde 446 Oranında Artış

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Suya Rekor Zam! Yüzde 446 Oranında Artış
20 Temmuz 2024 10:09
A+
A-

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Suya Rekor Zam! Yüzde 446 Oranında Artış

Antalya’da Suya Rekor Zam

Antalya Büyükşehir Belediyesi, suya rekor bir zam yaptı. Su fiyatları yüzde 446 oranında arttı. CHP’li belediyenin aldığı bu karar, vatandaşlar arasında büyük tepki topladı. ASAT Genel Kurulu’nda alınan zam kararı, suyun birim fiyatını 1,83 TL’den 10 TL’ye çıkardı.

Zammın gerekçesi olarak su israfını önleme, artan su tüketimi ve yükselen yatırım maliyetleri gösterildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun elektrik fiyatlarına yaptığı yüzde 38-50 oranındaki zam da etkenler arasında. Ancak bu gerekçeler, vatandaşları tatmin etmedi.

AK Parti’nin Tepkisi

AK Parti grubu, zam kararına karşı çıktı. ASAT Genel Kurulu’nda yapılan oylamada, AK Parti ret oyu verdi. CHP’li belediyenin aldığı bu karar, mecliste oy çokluğuyla kabul edildi. Ancak AK Parti’nin tepkisi, halk arasında da karşılık buldu.

Mecliste su tarifelerinin güncellenmesi gündem maddesi olarak ele alındı. Su israfını önleme ve artan maliyetler gibi nedenlerle tarife değişikliği yapıldı. Bu durum, belediyenin sosyal belediyecilik anlayışına aykırı bulundu.

İstanbul ve İzmir’de Durum

Antalya’daki su zammı, İstanbul ve İzmir’deki zamlarla kıyaslandı. İstanbul’da yüzde 60’a varan su zammı yapılmıştı. CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Mayıs ayında konutlarda yüzde 53, iş yerlerinde ise yüzde 60 oranında zam yapmıştı.

İzmir’de de benzer bir durum yaşandı. CHP’li İzmir Belediyesi, suya yüzde 45 oranında zam yaptı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak şekilde belirlendi. Bu zammın ardından İzmir’de de halkın tepkisi büyük oldu.

Antalya’da Su Tarifeleri

Antalya’da yeni su tarifeleri açıklandı. Meskenlerde 5 metreküpe kadar suyun birim fiyatı 1,83 TL’den 10 TL’ye çıktı. 20,47 TL olan 06-20 metreküp su fiyatı ise aynı kaldı. Ancak 20 metreküp üzeri su fiyatları yeniden düzenlendi. 21-40 metreküp arası su fiyatı 33,56 TL’den 50,34 TL’ye yükseldi.

Vatandaşların Tepkisi

Vatandaşlar, suya yapılan bu rekor zamma büyük tepki gösterdi. Artan maliyetler karşısında yaşam standartlarının düştüğünü belirten halk, belediyeden daha fazla destek bekliyor. Sosyal belediyecilik anlayışının gereği olarak, belediyenin halkın yanında olması gerektiği düşünülüyor.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

ETİKETLER: Manşet