Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu, Moğolistan’a yüzlerce çobanın hayatlarını ve geçim kaynaklarını hava koşullarına karşı korumak için acil durum fonu sağladı. Ulusal hava durumu ajansı, ülkenin kayıtlardaki en sert kışlarından biriyle karşı karşıya olduğunu tahmin etti. Moğolistan Ulusal Meteoroloji ve Çevre İzleme Ajansı, sıcaklıkların günler boyunca eksi 50 santigrat dereceye kadar düşeceği tahminiyle, ülkenin yüzde 60’ından fazlasının aşırı kış riski altında olduğu konusunda uyarıda bulundu. Uluslararası Kızılhaç/Kızılay, Afet Yardımı Acil Durum Fonundan yaklaşık 314.000 $ çıkardığını açıkladı. 2.000 çoban aileye nakit hibe ve hayvan bakım kitleri ile yardım etmek hedefleniyor.
Moğolistan’a aktarılan fonlar, Uluslararası Kızılhaç/Kızılay’ın Hava tahminlerini ve risk analizlerini birleştirmek için bilimsel ortaklarla birlikte çalıştığı Tahmin Temelli Finansmanının bir parçası. Böylece afetlerde erken finansman sağlayabilir ve iklimle ilgili insani felaketleri hafifletmeye ve hatta önlemeye yardımcı olabilir. Kızılhaç/Kızılay’ın Bölgesel Tahmine Dayalı Finansman Koordinatörü Raymond Zingg, yalnızca felaketlerin vurmasını beklemek artık bir seçenek değil, dedi. İklim değişikliği, daha sık ve ciddi felaketler getiriyor ve ileriye dönük eylem yaklaşımımız, toplulukların hava olaylarına tepki vermekte, bu acil durumlar ortaya çıkmadan önce hazırlanmalarına ve hafifletmeye geçmelerine yardımcı oluyor.
Şiddetli kış, et ve sütünden yiyecek için hayvanlarına güvenen çoban aileler için, malzeme satın almak veya okul ücretlerini ödemek için sattıkları kaşmir ve derilerin sağlanamaması açısından yıkıcı olabiliyor. Moğol Kızılhaç Derneği Genel Sekreteri Bolormaa Nordov, Salı günü yaptığı açıklamada, hayvanlarını kaybetmenin sonucunda, hızla yoksulluğa düşebilecekleri anlamına geldiğini söyledi. Aşırı kış binlerce aileye sefalet, açlık ve zorluklar getirerek, birçok kişiyi ülkenin başkenti Ulan Batur dışındaki gecekondu yerleşimlerine taşınmaya zorluyor.
Moğolistan’ın aşırı kışları, ülkenin ücra orta ve güney illerinde yaşayan binlerce çobanın sağlığını ve geçimini tehdit ediyor. Bu durum sadece sert kış soğuğundan değil, yaz aylarında yaşanan kuraklıktan da kaynaklanıyor. Yağmur olmadan çim yetişmez ve çiftçiler çiftlik hayvanlarını beslemek ve kışın hayatta kalmalarına yardımcı olacak yeterli saman yapamazlar. 2010’un son aşırı kışında 11 milyondan fazla hayvan öldü ve binlerce çoban ailesi arazilerini terk etmeye zorlandı. Moğolistan’ın Meteoroloji, Hidroloji ve Çevre Bilgi ve Araştırma Enstitüsü, bu tip olayların daha sık hale geleceğini ve her 10 yılda bir meydana geleceğini öngördü.
Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Gazze'de işlenen savaş suçları nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski…
Bu video bize BELAM başlığı ile gönderildi. BEL’AM için Diyanet İslam Ansiklopedisine baktığımızda şu açıklamayı…
Seçilmiş Cumhurbaşkanımızın katıldığı merasimden sonra bir gurup teğmenin sonradan korsan yeminle Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyerek…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde alınan kararla su fiyatlarına %17,5 zam yapıldı ve her ay…
İstanbul' da Şiddetli lodos, Marmara Bölgesi'nde deniz ulaşımını sekteye uğratmaya devam ediyor. İstanbul, Bursa ve…
Ebu Cehil deistti, diğer Mekkeli müşrikler de deistti, Allah’ın varlığına inanıyorlardı ama Hz. Muhammed’in Allah’ın…