islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,1698
EURO
37,0744
ALTIN
2.977,74
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

ATATÜRKÇÜLER! SALTANATA, HALİFELİĞE VE ŞEYHLERE HÜRMETİ MUSTAFA KEMAL’DEN ÖĞRENİN!

ATATÜRKÇÜLER! SALTANATA, HALİFELİĞE VE ŞEYHLERE HÜRMETİ MUSTAFA KEMAL’DEN ÖĞRENİN!
20 Haziran 2024 16:30
A+
A-

Atatürkçüler bilmez ama biz söyleyelim. Mustafa Kemal veya Atatürk denince birbirinin karşıtı iki şahsiyet akla gelmelidir.

Lozan öncesi Mustafa Kemal ile Lozan sonrası Mustafa Kemal ayrıdır, birbirine zıddır.

Mustafa Kemal denince birileri daima İslam ve Osmanlı  tarihi karşıtı, başta laiklik olmak üzere Batıcı devrimler müessisi, eli kamçılı yarı diktatör bir şahsiyet çağrıştırıyor ise de  hakikat böyle değil.

Mayıs 1919 – Ağustos 1923 arasında saltanatçı, hilafetçi, Kur’ân’a ve Hz Muhammed’e derin saygılı, dili dualı ve şeyhlere hürmetkâr bir Mustafa Kemal var.

Lozan’da ne oldu da böylesi bir dönüş yaşandı. İnşaallah 5816 sayılı yasa kalkar da ilim adamları gerekli açıklamaları yaparlar.

Bayram tatilinde Beyan yayınları arasında çıkan NUTUK GERÇEK Mİ KURGU MU? isimli kitapta gördüğümüz belgeyi yayınlayarak Kurtuluş savaşında nasıl bir Mustafa Kemal vardı Atatürkçüler öğrensin istedik. Görüp okuyalım:

NORŞİNLİ BÜYÜK ŞEYHLERDEN ŞEYH ZİYAHEDDİN EFENDİ’YE

FAZİLETLİ EFENDİM:

Zat-ı alileriniz Harbi Umumi süresince Osmanlı ordusuna yapmış olduğunuz seçkin hizmetlerinizi ve yüce hilafet ve saltanat makamına göstermiş olduğunuz kalpten bağlılığınızı yakından biliyorum. Bu sebeple zatıalinize kalben pek büyük hürmetim vardır.

Bugün hilafet makamının, Osmanlı saltanatının ve mukaddes vatanımızın düşmanlarımız tarafından nasıl rencide edilmekte ve Doğu vilayetimizin Ermenilere hediye edilmesinde ısrar olunmakta olduğu malumunuzdur.

Birkaç güne kadar Batı Anadolu ve Rumeli’nin bütün vilayetlerinden gelmekte olan delegelerle de genel bir kongre Sivas’ta yapılacaktır. Cenabı hakkın yardım ve inayeti ve peygamberi zişanımızın feyz-i şefaati ile bütün milletimizin bir noktada birleşmiş olduğunu ve hukukunu muhafaza ve müdafaaya kadir bulunduğunu cihana göstereceğiz.

Yakında Meclis-i Mebusanımızı açtırmak ve millete dayanan kuvvetli bir hükümeti iktidar mevkiine geçirerek vatanın selametini temin etmek müyesser olacaktır. Muhabbet ve hürmetlerimin kabulünü rica ve o havalideki bütün vatandaşlarıma selamlar ithaf eylerim Efendim Hazretleri

(Atatürk’ün Bütün Eserleri  C III, s.268-9)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

ETİKETLER: Manşet