islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,4889
EURO
36,2751
ALTIN
2.961,54
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
8°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

Ayasofya’nın Ziyaretçi Yönetimi ve Tarihi Önemi

Ayasofya’nın Ziyaretçi Yönetimi ve Tarihi Önemi
13 Ocak 2024 12:04
A+
A-

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi‘ne ibadete gelenler ile kültürel amaçlı ziyaret eden yabancıların girişlerini birbirinden ayırma uygulaması 15 Ocak’ta başlayacak.

Giriş Ücretleri ve Ziyaret Saatleri

Giriş ücretleri ve ziyaret saatlerinde değişiklikler 15 Ocak 2024 itibariyle yürürlüğe girecek. Yabancı turistler için giriş ücreti 25 avro olarak belirlenmiş olup, ziyaret saatleri haftanın her günü için farklılık gösterecek. Cuma günleri ise öğleden sonra saat 14:30’dan itibaren ziyarete açık olacak.

Kıyafet Kuralları ve Fotoğrafçılık Etiketi

Kıyafet kuralları, Ayasofya’nın bir ibadethane olarak işlev görmesi nedeniyle önemli bir yere sahip. Ziyaretçilerin başlarını örtmeleri, omuzları ve dizleri kapatan giysiler giymeleri gerekiyor. Fotoğraf çekimi serbest ancak üç ayak, monopod ve selfie çubuklarına izin verilmiyor ve ibadet sırasında flaş kullanılmamalıdır.

Ayasofya’nın Tarihi ve Kültürel Önemi 

Tarihi olarak Ayasofya, Bizans ve Osmanlı dönemlerinin izlerini taşıyan eşsiz mozaikleriyle dikkat çekiyor. 537 yılında kilise olarak inşa edilmiş, 1453’te camiye dönüştürülmüş ve 1935’te müzeye çevrilmişti. 2020 yılında yeniden cami olarak açılmıştır.

Ayasofya’nın Etrafındaki Diğer Turistik Yerler:

Etrafındaki Etrafındaki diğer turistik yerler, İstanbul’un zengin kültürel ve tarihi mirasını keşfetme fırsatı sunuyor. Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı ve Kapalıçarşı gibi önemli tarihi mekanlar Ayasofya’ya yürüme mesafesindedir.

MİRATHABER.COM

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.