islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2943
EURO
36,9797
ALTIN
3.000,99
BIST
8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Azra Kohen’in Skandal Gazze Paylaşımı

Azra Kohen’in Skandal Gazze Paylaşımı
30 Mayıs 2024 13:00
A+
A-

Yazar Azra Kohen’den Kan Donduran Skandal Gazze Paylaşımı Tepki Çekti..

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze‘ye gerçekleştirdiği soykırımda binlerce sivil hayatını kaybetti. İsrail ordusu, sivil hedefleri gözetmeksizin saldırılarına devam ediyor. Bu acı dolu süreçte birçok yazar ve sanatçı tepki gösterdi. Ancak, ünlü yazar Azra Kohen’in yaptığı paylaşım, büyük tepki topladı. Kohen, Gazze’deki çocuk ölümlerinin kurgu olduğunu ima ederek tartışma yarattı.

Kohen, sosyal medyada yaptığı açıklamada, Filistinli annelerin çocuklarını bilerek bombaların altına attığını söyledi. Bu açıklama, insanlık dışı olarak değerlendirildi. Kohen’in sözleri, toplumun birçok kesiminden tepki çekti. Özellikle, sosyal medyada geniş yankı buldu.

Azra Kohen’in Paylaşımı ve Gelen Tepkiler

Azra Kohen, daha önce yazdığı kitaplar ve kendini psikolog olarak tanıtmasıyla biliniyordu. Ancak, bu kez Gazze’deki trajediyi küçümseyen açıklamalarıyla gündeme geldi. Kohen’in, “Filistinli anneler çocuklarını bilerek bombaların altına atıyor” sözü büyük bir infial yarattı.

Bu söz, insanlık onurunu zedeleyen bir yaklaşım olarak görüldü. Birçok kişi, Kohen’in bu açıklamalarını kınadı. Sosyal medyada, Kohen’e yönelik tepkiler çığ gibi büyüdü. Özellikle, insan hakları savunucuları ve sivil toplum örgütleri, Kohen’in açıklamalarını eleştirdi.

Daha önce yazdığı kitaplar ve kendini diploması olmadığı halde psikolog olarak tanıtmasıyla gündeme gelen Kohen, bu hassas dönemde çirkin bir komplo ile ortaya çıktı.

Filistinlilerin yaşam hakkının olmadığını söyleyen Kohen, Gazze’deki çocuk ölümlerinin kurgu olduğunu ima etti.

Filistinlileri, uluslararası kamuoyu oluşturmak için çocuklarını bilerek bombaların altında bıraktığını iddia eden Kohen, insanlık sınırını aştı.

Kohen, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Çocuklarını bombanın atılacağı yere oturtup…”

“Filistin’le ilgili söyleyeceğim her şeyi zaten söyledim.

Defalarca. Bir daha söyleyeyim:

Kendi yavrusunu bombanın atılacağı megafonla 3 saat önceden duyurulan ve bas bas çağırılan yere götürüp bombanın atılacağı yere oturtup köşeye geçip videosunu çekebilecek içerikte olan herkesin yok olmasını diliyorum!

“Kimse yaşamı hak etmiyor!”

Ve o çocukların kurtarılması için her gün dua ediyorum, onları bomba bölgesine videolarını çekmek için koyan o iğrenç yaratıklardan kurtarılmaları için…

İnsan analiz kabiliyeti olan çekilen bir videonun koşullarını analiz edecek içerikte bir varlık olmalı.

Olanı olduğu gibi görmenizi dilerim. Yavrusunu koruyamayan, yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor!”

Azra Kohen’in Gazze hakkında yaptığı skandal paylaşım, toplumda büyük bir tepkiyle karşılandı. Bu tür açıklamalar, insanlık onurunu zedeleyen ve barışı tehdit eden unsurlar olarak değerlendirilmeli. Gazze’deki duruma duyarlılık gösteren herkesin, barış ve insan hakları için çaba sarf etmesi gerektiği unutulmamalı.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.