islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

Bakan Dönmez, Cezayir’deki entegre demir çelik tesisini ziyaret etti

Bakan Dönmez, Cezayir’deki entegre demir çelik tesisini ziyaret etti
12 Kasım 2021 09:49
A+
A-

AA – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türk özel sektörünün Cezayir’de yaptığı yatırımların yaklaşık 5 milyar dolara ulaştığını belirterek, “Görüşmelerimiz ve yaklaşımlar bize gösteriyor ki bu bölge bizlerle çalışmak, iş yapmak istiyor.” ifadesini kullandı.

Dönmez, Cezayir’in Oran kentindeki Tosyalı Cezayir Entegre Demir Çelik Tesisi’ni ziyaret etti.

Tesiste temiz enerji konusunda altyapı ve Ar-Ge çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Dönmez, “Buraya, demir çelik anlamında Afrika’nın entegre en büyük tesisi diyebiliriz. Stratejik bir yer. Gerek Afrika pazarı, gerek iç pazar ve Avrupa’ya yakınlığıyla isabetli bir yatırım olmuş. Konu sadece alın teriyle kalmıyor, alın terine akıl terini yani stratejiyi katarak katma değerli ürünler üretmemiz gerekiyor. Burası da katma değerin yükseltildiği tesislerden biri.” diye konuştu.

Dönmez, Türk özel sektörünün Cezayir’de yaptığı yatırımların, 5 milyar dolara ulaştığını anımsatarak, “Görüşmelerimiz ve yaklaşımlar bize gösteriyor ki bu bölge bizlerle çalışmak, iş yapmak istiyor. Biz bunu karşılıklı yapalım dedik. Sonatrach’ın Ceyhan’daki petrokimya tesisi gibi yatırımlar inşallah karşılıklı artarak devam eder.” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Dönmez, ziyaretin ardından tesisteki Türk personel ile görüştü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.