islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2943
EURO
36,9797
ALTIN
3.000,99
BIST
8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

BAKANLAR DEĞİŞECEK DE NE OLACAK?

BAKANLAR DEĞİŞECEK DE NE OLACAK?
15 Ekim 2024 14:31
A+
A-

Bakanlar Kurulu’nda değişiklik olacakmış.  Yani bazıları gidecek diğerleri gelecekmiş. Şahıslar önemli olmakla birlikte Ülkemizde sorunlar sistemseldir.  Pek bir şey değişeceğini sanmıyoruz.

AK PARTİ  arayışta… Toparlanma imkânı olur mu? Seçimlere dört yıla yakın bir zaman var. Elbette mümkündür ama toplumsal karşılığı olmayan yeni yüzlerle olmaz.

Yakinen tanık olduğumuz olaydır. Başarı  olarak değerlendirilebilecek bir çalışmayı izlerken sayın Cumhurbaşkanımız “seçimlerde karşılığı ne olabilir” diye sormuşlardı.

DÜŞÜNCE VE SİYASET ADAMLARI NE DİYOR?

Mirat Haber.com  vakfımız ARDEV’in yayın kuruluşu. Vakıf merkezimizde pek sık olmasa da ağırladığımız düşünce, ilim ve siyaset adamları da olur.

Bunlardan yazar olan sosyoloğumuz, AK Partinin toparlanmasının başta Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Cemil Çiçek gibi halkımızın tanıdığı ve güven duyabileceği kurucu kadronun Partide ve Bakanlar kurulunda yer alması ile bir ölçüde olsun gerçekleşebileceği görüşünü dile getirdi.

Gerçekten mesela Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı yardımcısı olsa iyi olurdu…Bize de böylesi bir gelişme hayır olur gibi göründü.

Bizim açımızdan daha ilginç olanı ziyaretimizle gelen kamu oyunca bilinir orta yaşlı bir siyasinin de aynı görüşleri dile getirmesi oldu. Üstelik bu siyasi, Cumhurbaşkanımız ekibinden bilinen mutedil bir siyasi.

Şimdi birileri çıkar “eskilerde keramet olsaydı bit pazarına nur yağardı” diyebilir ama, Türkiye’de mukayeseli olarak ne yapılıp yapılmadığını bilmeyen ve  önümüzdeki genel seçimde  oy kullanacak  30 yaş altı gençliğinden ümitvar olunamayacağı da bir gerçektir.

SİSTEM DEĞİŞMEDİKÇE

Bu Batı’cı kapitalist laik sistem devam ettiği sürece değil CHP kadrolarının AK Partinin de bundan böyle yapacağı pek bir şey yok.

Ülkemiz, dinini ve tarihini dışlayan ve ülkesini savaştığı milletlerin kültür ve hukuk düzenine köleleştiren bu yıkıcı meri düzeniyle ve onun yüceltilen kadrolarıyla yüzleşmedikçe gelecek beklentisi de olamaz.

Gelen olursa, gideceği çok mu çok aratacağında hiç şüphemiz yoktur.

Allah’ı ve onun yasalarını dışlayan dünya adaleti ve merhameti yitirdi, üstelik  belasını bulmak üzere çabalayıp duruyor. Bulacak da, çünkü zulüm payidar olmaz. Kaldı ki Kıyame’te de doğru gideriyoruz. Milton kasırgası haberci gibi. Nükleer silahlardan da çokça söz edilir oldu. Baksanıza Nobel barış ödülü de  nükleer silahların yıkıcılığını gündeme taşıyan bir Japon’a verildi.

Tek tesellimiz Rabbimizin insanlara merhametli oluşu. Ama onun da adaleti var,  nasıl isek öyle yönetileceğimize  ilişkin de bir yasası  var.

İhtirasları dizginletecek gücümüz olmadığına göre kişisel olarak ne AK Parti’yi düzeltebiliriz ve ne de CHP’ye söz geçirebiliriz.

Tövbe ve salih amellerle işe kendimizden başlamalıyız. Bakınız Rabbimiz ne buyuruyor:

“Ey iman edenler! Siz içinde yaşadığınız toplumu iyi yönde değiştirmek istiyorsanız, başkalarıyla uğraşayım derken kendinizi, ailenizi ve yakın çevrenizi ihmal etmeyin. Öncelikle kendinizi ıslah edip düzeltmeye bakın! O zaman korkmayın, siz İslâm’ı iyiliği emretme, kötülüğü yasaklama, tebliğ, irşat, cihat başta olmak üzere bütün emir ve yasaklarıyla hayatınıza tatbik ederek doğru yolda yürüdüğünüz sürece, hak yoldan sapanlar size ve davanıza asla zarar veremeyeceklerdir. Unutmayın ki, hepiniz eninde sonunda Allah’ın huzuruna varacaksınız. İşte o zaman Allah, tüm yaptıklarınızı size bildirecek ve hak ettiğiniz ceza veya mükâfatı tam olarak verecektir.” (Maide  105)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.