islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,4888
EURO
36,2725
ALTIN
2.958,62
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
8°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

Bangladeş kadın polis ekibi online tacize karşı

Bangladeş kadın polis ekibi online tacize karşı

Mirat Haber Ajansı

Bangladeş emniyet genel müdürü, teşkilatının kadınları hedef alan çevrimiçi taciz ve tacizdeki artışı önlemek için tamamen kadınlardan oluşan bir birim kurduğunu söyledi. Yetkililer, toplumsal cinsiyete dayalı şiddetle ilgili artan halk endişesini gidermeye çalışıyor. Polis, birimin daha fazla kadını, sözde intikam pornosu, sosyal medya hesaplarının hacklenmesi ve şantajcılardan gelen çevrimiçi tehditler de dahil olmak üzere dijital tacizi bildirmeye teşvik edeceğini umuyor. Pazartesi günkü duyuru, yetkililerin ülkede son yıllarda tecavüz de dahil olmak üzere cinsel suçlardaki artışla ilgili artan endişelere yanıt vermesiyle geldi.

İnsan hakları grubu Ayn-u-Saliş Kendra’ya göre, Bangladeş’te bu yılın ilk 10 ayında yaklaşık 1.350 kadına tecavüz edildi. Geçen ay hükümet, bir grup erkeğin bir kadına cinsel tacizde bulunduğunu gösteren çevrimiçi bir videonun başlattığı protestoların ardından tecavüzcüler için ölüm cezası uygulanmasını uzattı. Bangladeş’te dijital tacizi önlemek için çeşitli yasalar kapsamında açılan yaklaşık 6.100 davanın kurbanlarının çoğunu kadınlar oluşturuyor. Kadın hakları aktivisti Melike Banu, online cinsel tacizdeki artışın, çevrimiçi insan sayısının son beş yılda iki katına çıktığı Güney Asya ülkesinde internet kullanımındaki keskin bir artışı yansıttığını söyledi. Kadın hakları grubu Bangladeş Mahila Parişad genel sekreteri Banu, kadınları gerçek dünyada hedeflemek yerine çevrimiçi olarak hedeflemenin daha kolay olduğunu çünkü tek ihtiyacınız olanın bir telefon olduğunu vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.