islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2788
EURO
37,1165
ALTIN
3.063,75
BIST
8.945,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C

Bangladeş’e Arakanlı Mültecilere Merhamet Çağrısı

Bangladeş’e Arakanlı Mültecilere Merhamet Çağrısı

Mirat Haber Ajansı

İnsan hakları örgütleri Bangladeş’i çocuklar dahil 300’den fazla Rohingya mültecisini Cox’ Bazaar bölgesindeki kamplara götürmeye çağırdı. İki aydan fazla Bengal Körfezi’nde sellerde yutulma ihtimali olan küçük bir adada karantinaya alınmışlardı. Rohingya (Arakanlılar) haftalarca denizde mahsur kaldıktan sonra Mayıs ayı başlarında Bangladeş donanması tarafından kurtarıldılar. Şu anda tutuldukları Bhashan Char adası, güney kıyılarında muson fırtınalarına karşı savunmasız olan bir arazi şeridi. Bangladeş, 308 mültecinin Cox’s Bazar’daki kamplardan adaya gönderildiğini çünkü yetkililerin COVID-19 enfeksiyonu olabileceğinden korkutuğunu bildirdi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü grubu, Bangladeş yetkililerinin salgını sallanan bir muson denizinin ortasında mültecileri tutuklamak için bir bahane olarak kullandığını söylüyor. Hükümet aynı zamanda yardım örgütü üyelerinin mültecileri acil bakımla destekleme erişimini açık bir şekilde erteliyor ve onları Cox Bazaar kamplarındaki aileleriyle yeniden bir araya getirmeyi reddediyor.

Karantinaya alınan mültecilerin yiyecek, temiz içme suyu veya tıbbi bakıma yeterli erişimi yok. Bazıları yetkililer tarafından dövüldüğünü ve kötü muamele gördüğünü iddia ediyor. Bangladeş yetkililerine göre, Rohingya mültecileri arasındaki salgın, hastalığın aşırı kalabalık kamplarda hızla yayıldığı korkusuna rağmen başarılı bir şekilde kontrol altına alındı. Yetkililer, 724 Rohingya’nın Bangladeş kamplarında test edildiğini, 54’ünün pozitif olduğunu ve beşinin Mayıs ayında ilk vakaların tespit edilmesinden bu yana öldüğünü söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.