islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2921
EURO
37,0006
ALTIN
3.014,48
BIST
8.738,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Batı Destekli İsrail Katliamları Engellenmeli, BMGK’ya Alternatif Oluşturulmalı, Dünya Halkları Soykırım’a Karşı İradelerini Ortaya Koymalı

Batı Destekli İsrail Katliamları Engellenmeli, BMGK’ya Alternatif Oluşturulmalı, Dünya Halkları Soykırım’a Karşı İradelerini Ortaya Koymalı
10 Ekim 2024 09:00
A+
A-

Editör: İsrail, bir yıldan beri hiçbir güçten çekinmeyerek, katliamları sürdürmesi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Prof. Sami Şener: İsrail, Batı’nın bilinçli bir şekilde kurdurduğu sun’i bir devlettir. Bu olayı, İsrail devletinin kuruluşu ile ilgili İngiliz, Fransız ve Amerika gibi ülkelerin  ortaya koyduğu mali, silah ve siyasi destekler, bu devletin “güdümlü ve planlı” bir şekilde hareket edilerek müslüman toplumlar tarihten silinmeye çalışılıyor.  Konu, Batı’nın müslüman devletler ile olan ilişkisini, bir “çatışma mantığı” ile çözmek istediğini açıkça gösteriyor. Bu konu, aslında 25-30 yıldır, Amerikalı, İngiliz ve Japon sözde bilim adamları tarafından”Avrupa’nın gerçek medeniyet” olduğu şeklinde bazı hikaye ve uydurma projeler ile gündeme getirilip, Müslüman toplumların korku ve aşağılık psikolojisine düşmesine gayret edilmekteydi. Batı Sömürgeci mantığı, hala eski kötü niyetini ve sinsi varlığını sürdürmektedir. Dolayısıyla, İsrail’i, İslam dünyasında bir “tetikçi” gibi koruyan Batı’nın büyük devletlerinin bir kısmı, bu katliamların yegane sorumlusudur.

Editör: İsrail Batı toplumları tarafından bu şekilde şuurlu bir şekilde desteklenirken, Müslüman Ülkeler, neden bu konuya gereken tepkiyi göstermiyor?

Prof. Sami Şener:  Osmanlı’nın son dönemlerinde Arap dünyasında ırkçılık ve Osmanlı düşmanlığının İngiliz ve Fransızlar tarafından yerleştirildiğini ve hatta, Ürdün kralı Hüseyin’e ve bazı Arap liderlerine ciddi paralar verildiğini kaynaklardan biliyoruz.

Bu hareketler, Filistin’de “İsrail Bozgunculuğu”na imkan ve fırsat hazırlanmak için yapılmıştır.

Osmanlı Devletine yönelik, son “haçlı saldırıları” birçok Avrupa ülkesi tarafından gerçekleştirilerek, İslam toplumları, ya batının kapitalist veya komünist güçler tarafından kontrol altına alındı.

Suriye, Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan, Irak, Fas, Cezayir  gibi ülkelerde, halkına yabancı yöneticiler, bu ülkelerde iktidara getirildiler. Türkiye de bu gizli siyasi hareketlerden nasibi aldı.

Sonuç olarak bugün, Müslüman ülke ismiyle yönetim ve sosyal sistemini yürüten bir ülke mevcut değil. İran bile, İslam adına hareket ettiğini söylerken bile, mezhepçi ve ırkçı bir tutum ile hareket ediyor. Bu batı yanlısı liderler, Müslüman toplumlarda İslamı ve kendi medeniyetlerine bağlı hareketleri de engelleyici roller oynadılar.

Editör: Başta Filistin olmak üzere, Lübnan ve diğer müslüman toplumlara yönelik Batılı saldırılar nasıl sona erebilir?

Prof. Sami Şener: Dünyada barışı ve adaleti sağlamak üzere kurulmuş bir sistem yok. Birleşmiş Milletler, Nato, Dünya Bankası gibi kuruluşlar, Batı Dünyasının ideal ve hedeflerini gerçekleştirmek üzere kurulmuş, “yanlı” kurumlardır. Özellikle Birleşmiş Milletler, şimdiye kadar Müslüman veya herhangi mağdur bir milletin problemlerini çözebilecek bir uygulama içine girememiştir. Bunun sebebi ise, Milli Güvenlik Kurulu’dur.

Bu kurul, Amerika, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa’dan oluşan  bir kuruldur. Bir manada, siyasi ve iktisadi en güçlü ülkelerden oluşmuş bir yapıdır ve birbiriyle uzlaşmaz nitelikler taşımaktadırlar. Bu güç, ağırlıklı olarak “Batı menfatini gözeten” bir özellik taşımaktadır. Rusya ve Çin de, otoriter ülkeler olarak, bir manada askeri güçleriyle güya bir denge sağlamak için orada yer almaktadır.

Birçok konuda olduğu gibi Filistin konusunda da, Katliamcı ve ırkçı  bir devlet olan İsrail, şimdiye kadar BM kararlarında çok defa haksız ve baskıcı olduğu hususunda kararlar alınmasına rağmen, kendisine yönelik bir uygulama gerçekleştirilememiştir. Sebebi de, bu beş devletin bir konuda karar alma imkanının olmamasındandır.

Bu konuda, Türkiye’nin BM’ni zaman zaman fonksiyonsuz kaldığını söylemesine rağmen, asıl yapması gereken şey, BMGK’nu tanımaması ve dünya ülkelerinin de bu doğrultuda harekete geçmesini sağlayarak, bu “üniversel oyun”nun daha fazla milletleri aldatması ve oyalamasını önlemesidir. İkinci bir konu ise, BM’e alternatif bir kuruluşun kurulmasına öncülük etmesi ve Batı dünyasının merhamet ve adalet dışı uygulamalarına alternatif bir kurumsal yapısının oluşmasına çalışmasıdır.

 Editör: İsrail ve Batı Devletlerinin İsrail’in katliamlarına nasıl karşı çıkılacak? Bu soykırım ve seri katliamlar nasıl önlenebilir?

Prof. Sami Şener: Batı dünyası, demokrasi ile halkın iradesinin yönetime yansıdığını yıllardan beri söylemesine rağmen, Filistin ve benzeri konularda, ahlak ve hukuk dışı tutumlarıyla  kendi ürettiği  bütün “modern değerler”i yine kendisi ihlal etmekte ve hatta halklarının bile taleplerini dikkate almamaktadırlar.

Bu durumda, dünya halkları; meydanları doldurarak yönetimlerine “adaletin gerçekleşmesi” gerektiğini  hatırlatmalı ve  insanlığı yok edecek bu katliamcı ve sömürgeci mantığın durmasını ve dünyanın bir kaos içine girmesinin engellenmesini talep etmelidir.  Yoksa, hiçbir Batı ülkesi, adalet ve merhametli bir politika oluşturma imkanına sahip değildir.  Burada, dünya halklarının ittifakının bir sonuç sağlayabilme ihtimali vardır; ülkelerin değil.. Çünkü ülkeler, menfaatleri doğrultusunda hareket etmektedirler.

Röportaj: Prof. Dr. Sami Şener 

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.