islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
ALTIN
2.506,82
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Pazar Açık
31°C
Pazartesi Açık
32°C
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

Belçika’da Üniversite Öğrencilerinden Filistin’e Destek Gösterisi

Belçika’da Üniversite Öğrencilerinden Filistin’e Destek Gösterisi
8 Haziran 2024 13:00
A+
A-

Belçika‘da Üniversite Öğrencilerinden Filistin’e Destek Gösterisi

Brüksel’de Filistin İçin Toplanan Öğrenciler

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Brüksel Özgür Üniversitesi (ULB) öğrencileri, Gazze’deki İsrail saldırılarını protesto etti. Yaklaşık 150 öğrenci, yerel saatle 18.30’da üniversite binasının önünde toplandı. Öğrenciler, ellerinde Filistin bayrakları ve boyunlarına astıkları Filistin kefiyeleri ile dikkat çekti.

Sloganlar atarak üniversite dışına çıktılar ve çevresinde yürüdüler. “Filistin’e özgürlük”, “Yaşasın Filistin”, “İsrail teröristtir” ve “İsrail suçludur” sloganları sıkça duyuldu. Eylem sırasında herhangi bir taşkınlık yaşanmadı ve göstericiler kampüse geri döndü.

Polisin Müdahalesi ve Öğrencilerin Kararlılığı

Polis, öğrencilerin İsrail’in Brüksel Büyükelçiliğine yürümesini engellemek için üniversite çevresine barikat kurdu. Öğrenciler barikatları aşamadı ve planlanan yürüyüş iptal edildi. Ancak, polisin müdahalede bulunmaması dikkat çekti. Eylemde gözaltına alınan olmadı, öğrenciler sessizce dağıldı.

ULB yönetimi, 28 Mayıs’ta, Uluslararası Adalet Divanı (UAD) kararlarına uyana kadar İsrail ile akademik ilişkileri askıya aldığını duyurdu. Bu karar, öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandı. Öğrenciler, protesto gösterilerini sürdürme kararı aldı.

Belçika Genelinde Süren Protestolar

Belçika’nın Brüksel, Gent, Anvers, Leuven ve Liege kentlerindeki üniversitelerde mayıs ayında başlayan öğrenci eylemleri devam ediyor. Gent Üniversitesi’nde de yüzlerce öğrenci İsrail’in saldırılarını kınadı. Leuven Üniversitesi’nde benzer gösteriler düzenlendi.

Öğrenciler, uluslararası toplumun Filistin halkının yanında olmasını talep ediyor. Belçika genelindeki üniversitelerde gösteriler barışçıl bir şekilde devam ediyor. Öğrenciler, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı seslerini duyurmakta kararlılar.

Akademik Boykot ve Öğrenci Talepleri

ULB’nin İsrail ile akademik ilişkilerini askıya alma kararı, diğer üniversitelerde de benzer taleplerin yükselmesine neden oldu. Anvers Üniversitesi’nde öğrenciler, yönetimden aynı kararı almasını istedi. Liege Üniversitesi’nde de öğrenciler, akademik boykot taleplerini dile getirdi.

Öğrenciler, Filistin halkının yanında olduklarını göstermek için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Film gösterimleri, panel ve seminerler ile kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışıyorlar. Öğrencilerin, İsrail ile akademik ilişkileri tamamen kesme talepleri giderek artıyor.

Filistin’e Destek Büyüyor

Belçika’daki öğrenci eylemleri, uluslararası medyada da geniş yankı buldu. Filistin halkına destek gösterileri, Avrupa’nın diğer ülkelerinde de benzer etkinliklerin düzenlenmesine ilham verdi. İngiltere, Fransa ve Almanya’da da öğrenciler Filistin için sokağa çıktı.

Bu protestolar, Filistin halkının yaşadığı zulmü uluslararası platforma taşıyor. Öğrenciler, dünya genelinde daha fazla destek sağlanması için çağrıda bulunuyor. Filistin’e destek büyüyerek devam ediyor ve öğrenciler seslerini duyurmakta kararlı görünüyor.

Belçika’daki öğrenci eylemleri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı önemli bir tepki olarak tarihe geçecek gibi görünüyor. Öğrencilerin kararlı duruşu, Filistin halkına moral veriyor ve uluslararası toplumun dikkatini bu soruna çekiyor.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.