islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

BİR DE İSLAM’A İFTİRA EDEREK SALDIRIYORLAR

BİR DE İSLAM’A İFTİRA EDEREK SALDIRIYORLAR
19 Temmuz 2024 12:00
A+
A-

İslam’ın düşmanları çoktur. Bunlar içinde bile bile iftira atarak düşmanlık yapanlar da vardır. En aşağılık düşmanların bunlar olduğunu söylersek yanılmış olmayız. Bunlar hiç bir ilmi veriye, belgeye ve kanıta itibar etmezler.  Kur’ân onları şöylece tanıtmaktadır:

Üzerlerine gökten bir kapı açsak da oradan yükseliyor olsalardı kesinlikle şöyle diyeceklerdi: “Bizim gözlerimiz döndürüldü, bakışlarımız sarhoş edildi. Belki de biz büyüye çarptırılmış bir toplumuz.” (Hicr 14-15)

İftira atarak düşmanlık yapmanın yeni bir örneği  sosyal medyada önümüze düştü.

Bir yarışma düzenleniyor. “İslam neyi yasaklamıştır? şeklinde soru yöneltilerek dört şık sunuluyor:

A. Kadın Dövmeyi  B. Çocuk Evliliğini

C. Kafa Kesmeyi   D. Şarap İçmeyi

Ve doğru cevabın verilmesi isteniyor. Düşmanlığın böyle alçakçası Şeytan’ın aklına bile gelmez. Çünkü İslam bunların birini yani onların işaret etmek istediği gibi yalnızca şarap içmeyi değil, dördünü de yasaklamıştır. Açıklayalım:

A.) KADIN DÖVME… Dövme bir zulümdür ve haramdır. İslam dövmeyi ancak nefsi müdafaa olarak onaylar. Peygamberimiz Allan’ın kadın kullarını dövmeyiniz şeklinde kesin emir vermiştir.

Kur’ân’ın Nisa suresinin 34. ayetinde ise aileyi yıkılmaktan koruyabilmek için yalnızca zinacı kadının hafifçe dövülmesine işaret edilmiştir. Kaldı ki zinacı kadını dövme ancak bir izin olup görev de değildir.

B.) ÇOCUK EVLİLĞİ… Allah’ın kitabı Kurân’ın ayetleriyle İslam ancak ergin olup evlilik akdinin gereklerini üstlenebilecek RÜŞD sahibi olan kız çocuklarının evlenmesi ve evlendirilmesini onaylar. (Nisa 6) Ancak geleneksel fıkıhta çocuk evliliklerini onaylayan bilginler vardır. Bu da İslam’ı değil yalnızca onları bağlar.

C.) KAFA KESME… İslam’da kafa kesme yoktur. İslam kasıtla insan öldürmelere, o da ancak af ve tazminat seçenekleri ile birlikte ölüm cezası verileceğini bildirir. Ölüm cezası da ancak öldürülen kişinin varislerinin tam bir birliktelik halinde ölüm cezasının uygulanmasını istemeleri halinde uygulanabilir. Hatayla öldürmelerde ise, ancak esir azadı ve tazminat cezası verilebilir. (Bakara178; Nisa 92)

D.) ŞARAP İÇME… Doğru İslam şarap içmeyi yasaklar, İslam yalnızca şarabı değil sarhoşluk verici bütün maddeleri de yasaklar. Buna esrar ve eroin gibi sarhoşluk verici maddeler dahildir. (Maide 90) İslam sarhoşluk verici içkilerin yalnızca içimini değil üretimi ve pazarlanmasını da yasaklar.

Bu dört maddenin her biri ile ilgili olarak arama yapıldığında  başta Ali Rıza Demircan hocamızın yazıları olmak üzere pek çok doğru bilgiye ulaşılabilir.

HER TOPLUMDA KÂFİRLER OLA DELMİŞTİR

İslam bütün Peygamberlerin ve kutsal  kitapların tebliği olan dindir. İlk insan toplumundan bu yana müminler yanı sıra Kâfirler de olagelmiştir. Ancak kâfirlerin pek çoğu kâfirliklerinde şüphede olduklarından tatminsizlik içindedirler. Diğer insanların da kendileri gibi kâfir olmasını isterler. Bunun için İslam’a iftiradan sakınmazlar. Yani inatla kâfirliğe gömülerek düşmanlık kusarlar.

Konumuzu bu tiplere işaret eden bir ayetle bağlayalım:

İç dünyalarında kesin kanaat getirdikleri halde, sırf gerçeği çarpıtma ve büyüklenmelerinden dolayı bile bile inkara saptılar: hele bir bak, fesatçıların akıbeti nasıl olurmuş?” (Neml 14)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-