islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,1698
EURO
37,0744
ALTIN
2.977,74
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

BM, NATO FALAN HİKAYE

BM, NATO FALAN HİKAYE
9 Temmuz 2024 10:47
A+
A-

BM,NATO falan hikaye…

Hikaye çünkü, hiçbir uluslararası kuruluş 7 Ekim’den bu yana İsrail zulmünü durduramadı…

İlkönce haberimizi okuyalım sonra yorumumuza geçelim…

Numan Kurtulmuş: “F-16 Meselesi Olumlu Bir Gelişmedir”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Washington’da Türk gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Türkiye’nin savunma sanayisinde önemli adımlar attığını belirtti. “F-16 meselesi olumlu bir gelişmedir,” dedi. Türkiye’nin ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini vurguladı. “Eğer dostlarımız Türkiye’nin savunma ihtiyaçlarını göz ardı ederlerse, Türkiye savunma ihtiyaçlarını kendi başına üretecektir,” ifadesini kullandı.

NATO Zirvesi: Kritik Bir Dönemde Önemli Toplantılar

Kurtulmuş, NATO’nun 75. yıl dönümü dolayısıyla Washington’da bulunuyor. NATO Parlamento Başkanları Zirvesi’nin kritik bir dönemde yapıldığını belirten Kurtulmuş, zirve’de Türkiye’nin NATO üyeliğinin önemine dikkat çekti. NATO’nun yeni fonksiyonlarını gözden geçirmesi gerektiğini ifade etti. Rusya-Ukrayna krizi ve diğer küresel çatışmalara dikkat çekti.

Türkiye-ABD İlişkileri: Stratejik Ortaklık ve Müzakere

Kurtulmuş, Türkiye-ABD ilişkilerini değerlendirdi. İlişkilerin zaman zaman iniş çıkışlar yaşadığını belirtti. “ABD ile sorunlarımızı müzakere ederek çözme gayreti içerisindeyiz,” dedi. F-35 ve S-400 meselelerine de değindi. “F-35’ten çıkarılmamız ciddi bir çifte standarttır,” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin savunma ihtiyaçlarını karşılama konusunda kararlı olduğunu da vurguladı.

Türkiye’nin Savunma Sanayii: Yerli Üretim ve İhracat

Türkiye, savunma sanayiinde büyük adımlar atıyor. diyen Numan Kurtulmuş,  Türkiye’nin İHA ve SİHA’larda dünyada rekabet edebilir seviyede olduğunu belirtti. Türkiye’nin bu alanda bağımsız hareket ettiğini vurguladı. “Türkiye, silahlanma yarışında değildir,” dedi. Ancak, bölgedeki türbülansa dikkat çekerek, savunma ihtiyaçlarının karşılanmasının önemine işaret etti.

Yeni Dünya Düzeni: Çok Kutuplu Sistem ve Türkiye’nin Rolü

Kurtulmuş, tek kutuplu dünya düzeninin sona erdiğini belirtti. “Çok kutuplu yeni bir dünya sistemi başladı,” dedi. Türkiye’nin bu sistemdeki rolüne dikkat çekti. Farklı güç merkezleriyle işbirliği ve dayanışmanın önemini vurguladı. Türkiye’nin küresel barış düzeni için çalıştığını belirtti. “Hakkaniyetli bir dünya sistemi için ortak çabaya davet ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

Filistin Meselesi: Türkiye’nin Diplomatik Çabaları

Kurtulmuş, Filistin meselesine de değindi. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadı. “Filistin’in hakkını savunan hiçbir karara itibar etmiyorlar,” dedi. Türkiye’nin insani yardımlar ve kalıcı bir ateşkes için çalıştığını belirtti. 1967 sınırlarında, başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurulmasının şart olduğunu vurguladı. Uluslararası camianın bu konuda daha etkin olması gerektiğini belirtti.

HABER YORUM

BM,NATO falan hikaye…

İnsan bazen üzülür ya…

Ülkesini düşünür, insanlığı düşünür ve bazen karamsarlık içinde kalır da çaresiz bir şekilde  üzülür…

Sayın Kurtulmuşun sözlerini duyunca  ben de üzüldüm…

Neden mi?

Kendi uçağımızı ya da savaş uçağımızı yapamamanın hüznüyle üzüldüm…

Son yıllarda savunma sanayiinde yol kat etmemize rağmen, yine de “çok geç kaldık” düşüncesiyle üzüldüm…

F-16 konusunda hala, ABD denilen büyük şeytana muhtaç olmamızdan dolayı üzüldüm…

Ama üzüntü bir yere kadar tabii…

Eğer ABD bizi sudan bahaneler ile F-35 projesinden çıkardıysa, biz azmetmeli ve daha büyük projelere imza atabilmeliyiz…

Kendi uçağımızı ve savaş uçağımızı yapabilmeliyiz…

Biz Ortadoğu’da ve dünyada söz sahibi olup, İsrail’e “Dur bakalım!” diyerek onu durdurabildiğimiz gün, eski gücümüze kavuşmuş büyük bir devlet olacağız…

Yoksa ne BM, ne Nato  ne de uluslararası başka bir kuruluş…

Hepsi ama hepsi Siyonistlerin elinde ve mazlumların yanında olup hakkını savunmaktan çok uzaklarda…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM