islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
ALTIN
2.506,82
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Pazar Açık
31°C
Pazartesi Açık
32°C
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

BU EĞİTİM SİSTEMİ İNSANIMIZI EĞİTMİYOR, ÖĞÜTÜYOR

BU EĞİTİM SİSTEMİ İNSANIMIZI EĞİTMİYOR, ÖĞÜTÜYOR
30 Mayıs 2024 09:44
A+
A-

Dünya tarihini dikkate alarak yeni bir eğitim modeli kurmak gerekiyor. İnsanlığın bütün birikimlerinden yararlanarak yeni nesiller yetiştirmek gerekiyor.

Müfredatın bazı yönlerini değiştirerek geleceğimiz çocukların çok iyi yetiştiremeyiz.

Dünyada uygulanmamış ama bütün dünyanın birikimlerini kendisinde barındıran, bir nesil dönemi ile eğitimde dünya lideri olabileceğimiz modellemelerimiz var.

Zorunlu eğitim modelini değiştirmemiz gerekiyor. Eğitim öğretim hayatın bir bütününü kapsaması gerekir.

Belli okullardan mezun olduktan sonra eğitim öğretimin bittiğini söylemek yetiştirdiğiniz insanları dijital dünyanın efendilerine teslim etmek demektir.

Kurulu okul sistemi ve bu okul sistemi üzerinden tek tip insan yetiştirme modeli, kesinlikle değiştirilmesi gerekir.

Özgür düşüncenin okullarda başlaması gerekir. Hiçbir ideoloji baskısı çocuklara dayatılmadan onların yaratılışından gelen yetenek ve niteliklerini açığa çıkaracak olan yeni okul modellerimiz var.

Bir ülkenin refahı, gelişmişliği medeniyet kurma kabiliyeti diğer ülkelerden üstün eğitim modeli ile gerçekleşir.

Bunun için belli ideolojilerin baskısı altında eğitimini almış, o eğitimle siyasi yönetime talip ya da siyasi yönetime gelmiş insanların, çok zor olduğunu bildiğim halde, eğitimde bir paradigma değişimine gitmeleri gerekir.

Bugüne kadar Eğitim ve Öğretimin bir ideolojik dayatma ile sürdürülmesi iktidar değişim süreçlerinde müfredatla oynanması diplomalı işsizler ordusunu oluşturmuştum.

Bu eğitim sistemi insanımızı eğitmiyor, öğütüyor.

Selam ve dua ile…

YUNUS EKŞİ

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

YAZARIN DİĞER YAZILARINA LAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ 

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar