islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

BU TIBBA VE DOKTORLARA NASIL GÜVENECEĞİZ? 

BU TIBBA VE DOKTORLARA NASIL GÜVENECEĞİZ? 
16 Temmuz 2024 14:15
A+
A-

Hürriyette yer alan haberin tarafımızdan çıkarılan özeti şöyle:

[ Mide kanseri olan 70 yaşındaki emekli M.Ç.’ye doktorları, tedavide son çare olarak bir kürü 74 bin 500 TL’ye mal olan kanser ilacını önerdi. Bu ilacı alabilmek için başvuruda bulunan M.Ç.’nin talebi, SGK tarafından kabul edilmedi. M.Ç. bu kez İdare Mahkemesi’ne başvurdu. SGK’nın bu işleminin iptali için yürütmenin durdurulmasını talep etti. Ankara 27’nci İdare Mahkemesi, davacının ilgili ilacı kullanmadığı takdirde sağlığının tehlikeye girebileceği gerekçesiyle 24 saatte karar çıkardı. ilaç bedelinin SGK tarafından karşılanmasına hükmetti. ]

Bu haberi okuyunca bazı çağrışımlar yaptık, bazı soruların da sorulması gereğini duyduk. Görelim:

SORULARIMIZ

a.) Dünyada kanser vakaları, üretimi artırma amacıyla gıdaların genleriyle oynanması ile birlikte başladı. Yani doğal bir gelişme değil. Muhteris insan tipi devrede.

b.) Yıllarca önce ermeni asıllı bir yazarımızın dile getirdiği üzere Amerika ‘da kanserin ilacı bulunmuştur. Ama bulunması insanlığını hizmetine sunulacağı anlamına gelmez. Çıkarını putlaştıran insanlar buna imkân vermez. Tıbbi tedavi artık bir sömürü alanıdır.

c.) Bu günkü kurla fiyatı 74 500 lira olan kanser ilacı, neden her hastanın ulaşabileceği şekilde daha ucuz değildir? Örneğin Amerika hükümeti ve sivil örgütler neden  devrede değildir?

d.) Şimdi bilinen tedavi yöntemlerinin denendiğine ve son çarenin bu ulaç olduğuna kim karar verecek? Bu durumu kim ve hangi kurum denetleyecek?

e.) Biz maddeci eğitim sistemiyle  insanımızı çürüttük. Dindar görünümlüler arasında bile iman ve vicdan yoksunları arttı. Bu ilacın ilaç şirketlerinden önemli çıkar sağlayacak doktorlarca suistimal edilmesini kim önleyecek?

f.) Hasta saygındır. Tedavi gereklidir. İlaç gerekli ise, pahalı da olsa alınacaktır.. Ama “borca dalı para sistemi ve faize dayalı sömürücü ekonomi” düzeni ile kanı emilerek fakirleştirilen milletimizin durumu da ortada.

İnsanlara da, devlete de güven yitirildi. Allah sonumuzu hayreylesin.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.