islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2921
EURO
37,0006
ALTIN
3.014,48
BIST
8.738,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

CAHİLİYE DEVRİ ÇOCUKLARI

CAHİLİYE DEVRİ ÇOCUKLARI
23 Ekim 2024 09:38
A+
A-

Kız çocuklarını diri diri gömme adeti vardı Araplar arasında. Kadının her şekilde aşağılandığı yüzyıllar öncesi bu dönemde kız çocukları bir ayıp olarak algılanıyordu. Ancak İslamiyet’in kabulü ile uygulama terk edildi ve döneme cahiliye devri dendi.

Çünkü İslam merhamettir, vicdandır, sual vereceğini bilmek Allah’tan korkmaktır. Ne var ki gönüller İslam’ı sindirmediği, içselleştirmediği takdirde cahiliye dönemleri bitmeyecek sadece şekil değiştirecek. Yüzyıllar önce bebekleri gömenler bugün bombalıyor, ölmesi için yoğun bakıma alıyor!

İşgal manzaralarını, bombalanan bebekleri gördükçe lanetliyor, bebek katilleri diyoruz Siyonistlere. Ama ne acı ki Müslüman ülkemizin ilim insanları, iş insanları belki de yöneticilerinden bir grup birleşmiş ve çete kurmuş. Hem de bebek öldürme çetesi. Peki neden? Taptıkları uğruna…

Onlar parayı ilahlaştırmış insanlar. Kutsalları uğruna tüm ahlaki erdemleri yok sayanlar. İşte sözüm yine çocuk yetiştirmedeki inanç eğitimine geliyor. Çünkü yeterince önemsenmiyor. Müslüman bir ülkedeyiz diye zaten var sanılıyor, üzerine düşünülmüyor. Oysaki yeteri kadar yok. Çocuklara inanç eğitimi doğru şekilde verilmiyor. Ebeveynler gelişti, çocuklarıyla daha fazla ilgileniyorlar, o kurstan bu kursa koşturuyorlar. İyi bir dil eğitimi alsın, iyi bir lise, üniversite kazansın derdindeler. Bu uğurda maddi manevi onca fedakarlık da yapılıyor.  Ama görüyoruz ki yetmiyor. İyi okullarda okutulmuş doktor olmuş hemşire olmuş insanlar ilmini can kurtarmak için değil can almak için kullanabiliyor. İyi eğitim almış zeki ama inançsız bir genç psikoloji bozan bilgisayar oyunları üretiyor. İnancı olmayan ama hırsı çok olan vatanını korumak için değil, banka soymak için silah üretiyor…

Neye tapıyor ve taptırıyoruz?

Bu soru yöneltilen bebek katilleri de, dünyayı vuran askerde Allah’a der, Allah demese Tanrı der. Ama hırsı için, kibri için yaşar. Dünyadaki var oluş amacı belirler insanın neye taptığını. O yüzden sormalı sorgulamalıyız nefsimizi. Ne için yaşıyoruz. Neyi önceliyoruz hayatımızda? Çocuklarımızı ne için yetiştiriyoruz? Hadi soralım gönlümüze…

Çocuğumuz çok güzel okullarda okusun diyoruz da ne hedefliyoruz bunda? Bunu isterken ne hissettiriyoruz çocuklarımıza? Güzel okullarda oku çok para kazan zengin ve mutlu ol mesajımı veriyoruz. Paraya mı tamah ettiriyoruz?  Yoksa oku ilim sahibi ol, Allah rızası kazan bu hayatta görevimiz insanlığa fayda sağlamak ve ahireti kazanmak mı diyoruz.

Çok başarılı ol, saygı gör mü diyoruz? Saygının yalnızca makam ve etiketi olanlara sunulacağını ima ederek.  Yoksa başarılı ol dünyanın Müslüman yöneticilere ihtiyacı var mı diyoruz. Yeter ki mutlu ol mu diyoruz. Dünyaya geliş amacımızın sadece mutluluk olduğunu söyleyerek ama onu nerede araması gerektiğini öğretmeyerek.  Ya da Allah rızası’na kavuşarak dünyada da ahirette de mutlu olunur öğüdü mü veriyoruz.

İşte sevgili ebeveynler; neyi örneklediğimiz neyi öncelediğimizde saklı evlatlarımızın ahlakı. Bir doktorun savaş demeden, pandemi demeden, bir daha görmeyeceği insanlar için çabalaması ya da daha çok para kazanmak için hayatları hiçe sayması.

ŞEYMA DEMİRCAN NAMAZCI

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

YAZARIN DİĞER YAZILARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ 

 

 

 

 

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.