islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5503
EURO
35,2126
ALTIN
2.468,85
BIST
10.682,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C

Camiler Kur’an Kursu Eğitim ve Öğretimine Hazır Hale Getirildi

Camiler Kur’an Kursu Eğitim ve Öğretimine Hazır Hale Getirildi
1 Temmuz 2024 15:16
A+
A-

Camiler Kur’an Kursu Eğitim ve Öğretimine Hazır Hale Getirildi

Siirt’te Din Görevlileri Kur’an Kursu İçin Camiyi Yeniledi

Siirt’teki Halid Bin Velid Camisi’nde görevli imam Musa Doğrusever ve müezzin Hüseyin Şen, caminin çocuklara yaz Kur’an kursunun verileceği bölümlerini yeniledi. Namaz vakitleri dışında caminin tüm işleriyle ilgilenen bu iki görevli, yaz kursları öncesi caminin temizliğini yaptı. Ayrıca, alt katta yer alan kız ve erkek kurslarının duvarlarını boyadı. Kapı, pencere ve tavanın eksikliklerini gideren Doğrusever ve Şen, bahçeyi de çocukların kullanımına hazır hale getirdi. Bahçede ağaç ve çimlerin bakımı yapıldı. Bu hazırlıklar, çocukların daha hijyenik bir ortamda Kur’an öğrenmeleri için gerçekleştirildi.

Din Görevlilerinin Özverili Çalışmaları

Halid Bin Velid Camisi, 8 yıl önce ibadete açıldı. İmam Musa Doğrusever ve müezzin Hüseyin Şen, caminin tüm işleriyle yakından ilgileniyor. Doğrusever, camiyi yaz Kur’an kursuna hazır hale getirmek için çaba harcadıklarını belirtti. Taziyeevi, kız ve erkek kursları bulunan caminin yoğun bir cemaatinin olduğunu vurgulayan Doğrusever, cemaatin ve öğrencilerin rahat bir şekilde ibadet etmeleri ve Kur’an okumaları için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getirdi. Doğrusever, Müftülüğe bağlı tüm cami ve kurslarda 1 Temmuz’da başlayacak olan yaz kurslarına hazırlık yaptıklarını ifade etti.

Yaz Kurslarının İçeriği ve Amacı

Yaz kurslarında Kur’an-ı Kerim öğretilmesinin yanı sıra dini bilgiler de verilecek. Ayrıca, sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenlenecek. Doğrusever, öğrencilerin kurslarda sadece Kur’an-ı Kerim öğrenmekle kalmayacağını, aynı zamanda ibadetlerini, ahlak derslerini ve Peygamber Efendimizin hayatını da öğreneceklerini söyledi. Kurslar yaklaşık 2 ay sürecek. Doğrusever, çocukların yaz kurslarından severek ayrılacağını umut ediyor. Çocuklara daha hijyenik ve eğlenceli bir ortam sunmak için yapılan bu yenilikler, çocukların camiyi ve ibadeti sevmesini sağlıyor.

Çocuk Market ve Sosyal Etkinlikler

İbadethanenin bir köşesinde oluşturulacak olan “Çocuk Market” ile çocuklara çeşitli ikramlarda bulunulacak. Doğrusever, çocuklara camiyi sevdirmek amacıyla bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Çocukların yaz kurslarından keyif alması için çeşitli aktiviteler de planlanıyor. Bahçede yapılan düzenlemeler sayesinde, çocuklar ders aralarında rahatça oyun oynayabilecek. Doğrusever, çocukların severek ve isteyerek kurslara katılmalarını istediklerini söyledi.

Müezzin Hüseyin Şen’in Görüşleri

Müezzin Hüseyin Şen de çalışmanın ibadet olduğunu belirtti. Namaz vakitleri dışında cami, Kur’an kursu ve taziye evinin tüm işleriyle ilgilendiklerini söyledi. Hazırlık için erkek ve kız kurslarının bulunduğu alanların yenilendiğini ifade eden Şen, kurslara öğrencileri bu yıl da heyecanla beklediklerini dile getirdi. Şen, yapılan bu çalışmaların çocukların daha iyi bir ortamda eğitim alması için önemli olduğunu vurguladı. Tadilat çalışmaları, çocukların daha hijyenik ve güvenli bir ortamda Kur’an öğrenmelerini sağlayacak.

Siirt’teki Halid Bin Velid Camisi’nde yapılan bu yenilikler, çocukların yaz Kur’an kurslarına daha istekli katılmalarını sağlayacak. İmam Musa Doğrusever ve müezzin Hüseyin Şen’in özverili çalışmaları, caminin temiz ve hijyenik bir hale gelmesini sağladı. Yaz kursları boyunca çocukların dini bilgilerini geliştirmeleri ve sosyal etkinliklerle keyifli zaman geçirmeleri hedefleniyor. Çocuk Market gibi etkinlikler, çocukların camiyi sevmesine katkıda bulunacak. Bu çalışmalar, caminin çocuklar için daha cazip hale gelmesini sağladı.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.