islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5731
EURO
35,2639
ALTIN
2.469,88
BIST
10.825,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
°C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

CENNET’TE MÛSİKİ VAR MIDIR?

CENNET’TE MÛSİKİ VAR MIDIR?
2 Temmuz 2024 11:00
A+
A-

Yüce Allah insanı en güzel kıvamda; güzelliklere ve güzel sanatlara eğilimli ve kabiliyetli olarak yaratmıştır.

Mûsiki (müzik) insanlığın ortak eğilimidir. İslam’ın  emirleri ve yasaklarını koyan  insanı yaratan Allah olduğu için İslam, insan eğilimleri ile örtüşür.

Bir diğer anlatımla her çeşidi ile mûsiki helaldir. Tek şart güftelerin İslam’ın inanç ve ahlâk esaslarına aykırı olmaması ve vücudun erotik bölgelerini teşhir eden kişiler tarafından alkol eşliğinde icra edilmemesidir.

İslam’ın ilk muhatapları arasında Peygamberimiz Hz Muhammed’e mesela Cennet’te deve var mıdır şeklinde sorular yöneltilmişti. Zamanımız dahil her dönemde de Cennet’te mûsiki  var mıdır diye sorulagelmiştir.

CENNET NEDİR?

Cennet,  hiçbir  gözün görmediği, hiçbir kulağın işitmediği  ve hiçbir kalbin tasavvur edemeyeceği sonsuz nimetler ve sınırsız güzelliklerle dolu mutluluk yurdudur.

Cennet, Allah’a  iman eden ve onun buyruklarına göre yaşamaya çalışanlara verilecektir.

Kur’ân’ın ifadesiyle Cennet’te arzu edilen  ve istenilen her nimete  erişilecektir. (Zühruf  70) Mûsiki de olacaktır.

Mûsiki  sunumlarına ilişkin işaretler içeren Kur’ân âyetlerine (Rûm 15) açıklık getirici hadîslerinde Sevgili Peygamberimiz, mutluluğu yüzlere yansıyacak Cennet nimetlerinden birinin Mûsiki olacağını açıklamıştır.

CENNET’TE MÛSİKİ DE İCRA EDİLECEKTİR

-Allah şanını ve bağlılarını artırsın- Peygamberimiz, Cennet’e girecek her bir erkek ve kadına verilecek özel hizmetçiler/yardımcılar  olacak olan Hûrilerin bir  hizmet türlerinin de mûsikı icraları olacağını açıklamış ve şöyle buyurmuştur:

 “Cennet Hûrilerinin mûsiki oturumları/ziyafetleri vardır.

Hiç bir yaratılmış varlığın duymadığı güzellikteki sesleriyle sık sık şu anlamdaki şarkıları seslendireceklerdir:

Biz ebediyiz, ölmeyiz. (Sedeflerindeki inciler gibi) güzeliz, câzibemizi yitirmeyiz. Sevgi ile doluyuz, hiç mi hiç öfkelenmeyiz.

Bize ve kendilerinin hizmetine verildiğimiz Cennet’liklere müjdeler olsun. (Tirmizi Hadîs NO:2547)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.