islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5467
EURO
35,1981
ALTIN
2.466,75
BIST
10.682,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C

Çevre Projeleri Medya Buluşması ve Bakan Özhaseki’nin Konuşması

Çevre Projeleri Medya Buluşması ve Bakan Özhaseki’nin Konuşması
28 Haziran 2024 16:02
A+
A-

Çevre Projeleri Medya Buluşması ve Bakan Özhaseki’nin Konuşması

Çevre Projeleri Medya Buluşması ve Özhaseki’nin Konuşması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Ankara’da düzenlenen “Çevre Projeleri Medya Buluşması” programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, Türkiye’nin çevre koruma ve iklim değişikliğiyle mücadele alanında attığı adımları detaylandırdı. Program, basın mensuplarının yoğun ilgisiyle karşılandı. Bakan, konuşmasında çevre projelerinin Türkiye’nin geleceği için önemini vurguladı. Aynı zamanda, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil ekonomiye geçişin önemine dikkat çekti.

Sıfır Atık Projesi ve Geri Dönüşüm

Bakan Özhaseki, Sıfır Atık Projesi’nin başarılarından da bahsetti. Projenin, atık yönetiminde devrim niteliğinde olduğunu söyledi. Sıfır Atık Projesi ile atıkların geri dönüşüm oranının arttığını belirtti. Bu projenin, çevre kirliliğini azaltmada büyük rol oynadığını  da  ifade etti. Ayrıca, geri dönüşümün ekonomik açıdan da önemli faydalar sağladığını dile getirdi. Bakan, halkın bu projeye gösterdiği ilgiden memnun olduğunu belirtti. Sıfır Atık Projesi’nin, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmasında kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Denizler Halkındır Projesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Denizler Halkındır” projesi hakkında da bilgi verdi. Denize kıyısı olan 28 İlin valileriyle toplantılar yapıldığını kaydeden Özhaseki, sahillerde ki işgallere son vereceklerini, kaçak yapıların yıkımına başladıklarını, bunun yıllarca devam etse de  kararlarının değişmeyeceğini ifade etti.

HABER YORUM

Toplumumuzun ekseriyetinde çevre bilinci olsa da bu konuyu önemsemeyen, tavır ve davranışlarıyla çevreyi kirleten insanların sayısı da az değildir.

Bugün, içtiği suyun şişesini ya da çiğnediği çikletin kağıdını yere atanlara “Çevre Bilinci” nasıl anlatılır bilemiyoruz. Özellikle ormanlık alanlarda ve parklarda piknik yapanların çöplerini dağınık bir şekilde atmaları ve çevreyi kirletmeleri ise, çevre bilinci konusunda geldiğimiz acı ve seviyesiz noktayı gözler önüne sermektedir.

Bizler, Müslümanım diyen insanları bunu yapmaması gerektiğini, “Temizliğin imandan olduğunu” tekrar hatırlatmayı görev addediyoruz.

“Ve göğü yükseltti, ölçüyü koydu. Ölçüde, tartıda insafsızlık etmeyin” (Rahman Suresi 7-8)

“Allah’ın buyruklarını umursamayan şu insanların yaptığı hatalar yüzünden karada ve denizde fesat ortaya çıktı, nizam bozuldu. Doğru yola ve isabetli tutuma dönsünler diye Allah, yaptıklarının bazı kötü neticelerini onlara tattırır.” (Rûm, 41)

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.