islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
33,8935
EURO
37,6010
ALTIN
2.814,30
BIST
9.685,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C

CHP’li Eller Heniyye’nin Posterini İndirdi

CHP’li Eller Heniyye’nin Posterini İndirdi
31 Ağustos 2024 12:01
A+
A-

CHP’li Eller Heniyye’nin Posterini İndirdi: Kudüs Platformu’ndan Sert Tepki Geldi

Kudüs Platformu’ndan İsmail Heniyye’ye Yapılan Saygısızlığa Kınama

Gaziantep Kudüs Platformu, 15 Temmuz Meydanı’na asılan Şehit İsmail Heniyye’nin posterinin CHP’liler tarafından indirilmesine sert bir açıklama ile tepki gösterdi. Platform, yapılan bu eylemin halkı kin ve düşmanlığa teşvik ettiğini belirtti. Açıklamada, “Bir takım kötü niyetli çevreler, posteri 30 Ağustos’a özelmiş gibi gösterip halkı provoke etmek amacıyla indirdi” denildi. Kudüs Platformu, bu saygısızlığın mazlum Filistin halkına ve Gazianteplilere karşı yapılmış bir hakaret olduğunu vurguladı.

Gaziantep’te 30 Bin Kişilik Protesto: Şehit Heniyye’nin Anısına Saygı

27 Temmuz 2024 tarihinde Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen protesto programı, Kudüs Platformu’nun organizasyonu ile gerçekleşti. Yaklaşık 30 bin Gazianteplinin katıldığı bu programda, Filistin direniş lideri İsmail Heniyye’nin şehit edilmesi protesto edildi. Meydana asılan pankartta, Kur’an ayetlerinin de yer aldığı Şehit Heniyye’nin posteri, İsrail’in işlediği cinayetleri lanetlemek amacıyla kullanıldı. Kudüs Platformu, bu protesto ile İsrail’in işlediği insanlık suçlarına dikkat çekmeyi amaçladı.

CHP’lilerin Poster İndirme Eylemi: Siyasi Bir Provokasyon Mu?

Kudüs Platformu’nun açıklamasında, posterin asılmasından 33 gün sonra CHP’liler tarafından indirilmesi, siyasi bir provokasyon olarak değerlendirildi. Platform, bu eylemin halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek amacı taşıdığını belirtti. “Bu eylemi yapanların, sivil toplum kuruluşlarını siyasi oyunlara çekmek istediğini” ifade eden Kudüs Platformu, bu tür provokasyonlara karşı sessiz kalmayacaklarını vurguladı. Açıklamada, “Siyasetinizi, siyasi mecralarda yapın. Sivil toplum kuruluşlarını bu kirli oyunlarınıza alet etmeyin” denildi.

Kudüs Platformu’ndan Yetkililere Çağrı: Soruşturma Başlatılsın

Gaziantep Kudüs Platformu, yapılan saygısızlık karşısında yetkililere çağrıda bulundu. Platform, İsmail Heniyye’nin posterini indiren kişiler hakkında, halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmekten dolayı soruşturma açılmasını talep etti. “Mazlumun yanında yer almaya çalışan milletimize yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyoruz” diyen Kudüs Platformu, bu tür eylemlerin toplumda fitne tohumları ekmeye yönelik olduğunu belirtti. Platform, yetkililerin bu tür provokatif eylemlere karşı gereken önlemleri almasını istedi.

İsmail Heniyye’ye Yapılan Saygısızlık: Filistin Davasına Saldırı

Gaziantep Kudüs Platformu, Şehit İsmail Heniyye’ye yapılan saygısızlığın, Filistin davasına karşı bir saldırı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Platform, Gaziantep halkının Filistin halkının yanında olduğunu ve bu tür provokasyonlara prim vermeyeceğini belirtti. Yapılan açıklamada, “Gaziantepliler olarak, özellikle kadınlar ve çocuklar olmak üzere binlerce masum insanı katleden İsrail’i lanetlemeye ve mazlum Filistin halkının yanında durmaya devam edeceğiz” denildi. Kudüs Platformu, bu saygısızlığa karşı sessiz kalmayacaklarını ve Filistin davasını her platformda savunacaklarını duyurdu.

CHP’ye bir tepki de HÜDA PAR’dan geldi

HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir CHP’ye sert tepki göstererek “Sizin ruhunuz bağımsız falan değil. Sizin ve partinizin bağımsızlık anlayışı İslam’a ve değerlerine düşmanlıktır.” dedi.

Demir’in CHP’li vekile sert cevabı şöyle:

“Bağımsız değil köle ruhlusunuz”

“Sizin ruhunuz bağımsız falan değil. Sizin ve partinizin bağımsızlık anlayışı İslama ve değerlerine düşmanlıktır.” diyen Demir, şu ifadelere yer verdi:

“Sizin ruhunuz bağımsız falan değil. Sizin ve partinizin bağımsızlık anlayışı İslama ve değerlerine düşmanlıktır. Siz tam bağımsızlığı Gazze’den gelip bizimle birlikte Çanakkale’de şehit olan İsmail Heniyyelere borçlusunuz. Son olarak; siz bağımsızlığı kendi kadim kültürüne düşman, batıya köle olmak olarak biliyorsunuz. Yani bilmiyor olabilirsiniz ama hakikatte siz köle ruhlusunuz.”

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.